Salát z bulguru na řecký způsob
Máte rádi bulgur? Znáte vůbec bulgur?
Jedná se o předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici. Bulgur je bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů. Bulgur lze použít hned na několik způsobů, my si představíme jednoduchý recept na bulgurový salát.
Co budete potřebovat:
- Balení bulguru
- 20 ml olivového oleje
- Sýr feta 50 g
- Cherry rajčata
- 1 lžíce vinného octa
- sůl, pepř
- Limetková šťáva – 1/2 limetky
- Plochá petržel
Příprava:
Bulgur lze uvařit ve vodě jako těstoviny, je hotový cca za 12-13 minut. Prudkým vařením však přijdeme o spousty minerálů a vitamínů. Bulgur tedy dejte raději nabobtnat na hodinu do studené vody.
Hotový bulgur dejte do nádoby, přilejte olivový olej. Přidejte pokrájená cherry rajčata, natrhaný sýr, vinný ocet a vymáčkněte limetu. Ve finále přidejte pokrájenou petržel a dochutťe solí a pepřem. Ideální jako oběd na cesty nebo lehká svačinka:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 26.11.2020 0