Quinoa salát s pečenou řepou

Quinoa salát s pečenou řepou

Pojďte s námi vyzkoušet recept na salát s pečenou řepou, který je chutný a přitom nabitý živinami!

Co budete potřebovat na 4 porce salátu?

  • 2 červené řepy
  • 1 fenykl
  • 1 pomeranč
  • 150 g quinoy
  • 100 g čerstvého kozího sýru (nebo fety či balkánu)
  • 1 hrst mandlí
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Na zálivku:

  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř

Nejprve si připravíme pečenou řepu. Červenou řepu umyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké klínky. Řepu si rozprostřete na kus alobalu, osolte, opepřete, přidejte 2 snítky tymiánu a zakápněte olivovým olejem a balsamikovým octem. Alobal zabalte a pečte při 200°C 45 minut.

beetrootorangequinoasalad560_0585c1ac8320ea1dac65eaa6333d8698

Quinou vysypeme do vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Upečenou řepu dáme do mísy i se šťávou, která se nám vypekla. Přidáme na nudličky nakrájený fenykl, quinou a pomeranč zbavený blanek, nakrájený na měsíčky. Zálivku smíchanou z oleje, balsamika, medu, soli a pepře vmícháme do salátu. Přidáme rozdrobený kozí sýr (nebo jiný, pokud nejste jeho fanoušek), nasekané mandle a 2 snítky tymiánu.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 04.10.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio