Hummus z červené řepy
Hummus je kaše z cizrny, která obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny. Je to velice chutný a jednoduchý pokrm na přípravu. Pro oživení dnes přinášíme recept na hummus z červené řepy :)
Koukněte se na další super recepty do naší sekce Receptů
Co budete potřebovat?
- 1 větší červenou řepu
- 250 g vařené cizrny
- 1 lžíce olivového oleje
- šťávu z půlky citronu či limetky
- 1 – 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- římský kmín, koriandr, chilli (každý podle své chuti)
Cizrnu přes noc namočte a druhý den uvařte do měkka – alespoň hodinu na mírném stupni. (můžete použít i sterilovanou a nemusíte namáčet ani vařit) Řepu dejte na hodinu péct do předehřáté trouby na 200°C zabalenou v alobalu. Řepu i cizrnu poté vložte do mixéru, přidejte olivový olej, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a bylinky. Vše promixujte a nechte v lednici uležet. Podávejte s pita chlebem a čerstvou zeleninou.
Líbí se vám tento recept?
Koukněte se na další super recepty do naší sekce Receptů
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 09.10.2016 0