7 důvodů, proč dát šanci józe!

7 důvodů, proč dát šanci józe!

Kdo se s jógou již setkal, bude nejspíš s úsměvem přikyvovat, když napíšeme, že je to zázrak nejen pro naši fyzickou schránku, ale také na psychiku! Z osobní zkušenosti můžeme říct, že z každé lekce jógy odcházíme jako vyrovnané a spokojené bytosti, než nás každodenní povinnosti zase „strhnou“ zpět. Chcete tento opojný pocit zažíti také? Zde máte 7 důvodů proč dát józe šanci bez předsudků.

Zaručené výsledky

Stáří jógy se odhaduje mezi 3 až 10 tisíci léty a i dnes patří jógy mezi nejoblíbenější a nejrozšířenější cvičení po celém světě. A to už něco znamená, ne?

Pohyb pro každého

Možná si myslíte, že to pro vás není. Je tento pohyb na vás moc pomalý nebo nejste dost ohební? Jóga má mnoho druhů! Jste zvyklí se u pohybu zpotit a nejste schopní si bez toho opojný pocit po cvičení představit? Zkuste vinyasa jógu nebo asthanga jógu. Rádi byste nabrali a vyrýsovali nějakou svalovou hmotu? Pak je pro vás jako dělaná power jóga.  A s ohebností si nedělejte starosti! Žádný začátečník neuměl na začátku provaz. Ohebnost je benefit jógy, ke kterému se časem dopracujete a budete se cítit skvěle.

Zlepšení koncetrace

Jóga vás naučí nejen trpělivosti, ale také zlepší vaši koncentraci. Během cvičení je totiž důležité soustředit se na sebe, svůj dech a nemyslet okolní svět. Nejen, že se budete lépe soustředit, vydržíte to totiž v běžném životě i daleko déle než doposud!

boozy-yoga-vacations-cover-photo

Zvládání stresu

Jóga dokáže skvěle uklidnit a harmonizovat naši mysl. Díky ní budete více nad věcí a naučíte se tak lépe zvládat každodenní stres. A určitě vám dojde, že nad většinou věcí nakonec můžete mávnout rukou a být zkrátka šťastní.

Pozitivní přístup ke svému tělu

Většina lidí není se svým tělem spokojená a řeší to přísnými dietami, rychlými hubnutími a následují nechtěná kila zpátky. Jóga vás naučí více naslouchat tomu, co vaše tělo potřebuji a zároveň být spokojený sám se sebou. Začněte se mít rádi a dávejte svému tělu co potřebuje. Vynechte přísné diety a rozmazlujte své tělo pestrým a vyváženým jídelníčkem – odmění se vám zdravím a pocitem spokojenosti.

Detoxikace

Jóga se skládá z asán – jednotlivých pozic, do kterých plynule přecházíme. Tyto pozice dokáží správným tlakem na určité orgány podpořit jejich funkci. Díky tomu se naše tělo lépe očišťuje od odpadních látek a detoxikujeme tak náš organismus.

Zdokonalení fyzických dovedností

Jóga vám dá ohebnost, sílu (časem dokážete unést svou váhu těla), daruje vám dlouhé vyrýsované svaly, dodá fyzičku a také chuť do pohybu. Kdo by nechtěl být štíhlý jako laňka a přesto nemít problém odnést těžký nákup? Navíc jóga je opravdu zdravá pro naše záda, se kterými mají problémy především lidé se sedavým zaměstnáním.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Pohyb Tipy | Přidáno: 05.11.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio