Vegetariánské rajčatové kroupové rizoto

Vegetariánské rajčatové kroupové rizoto

V tomto receptu je klasická bílá rýže nahrazena za kroupy, které mají nižší glykemický index. Energie vám tak z jídla vydrží déle a podpoří vaše hubnutí :)

Co budete potřebovat?

  • 1 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli (nasekanou na jemno)
  • 1 celer (nakrájený na jemno)
  • 2 větší stroužky česneku (nasekané na jemno)
  • 300 g krup
  • 125 ml bílého vína
  • 1,2 zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 lžíce pasty ze sušených rajčat
  • 500 g rajčat pomodoro nebo cherry rajčátek
  • 40 g nastrouhaného parmezánu
  • hrstka bazalky

Rozehřejte olej na pánvi, přidejte cibuli, celer a ohřívejte zhruba 5 minut. Přidejte polovinu připraveného česneku a tepelně upravujte další dvě minuty. Poté přidejte do pánve kroupy a nalijte bílé víno. Chvíli prodělejte a přidejte 400 g rajčat a celé množství pasty ze sušených rajčat. Vařte dokud rajčata nezměknou a kroupy také.

Mezitím si na druhé pánvi ohřejte na středním plamenu zbytek česneku, osmahněte ho tak 30 vteřin a přidejte zbytek (100 g) rajčat. 5 minut prodělávejte. Na hotové rizoto naservírujte tuto směs, zasypte nastrouhaným parmazánem a přidejte čerstvou bazalku.

Dobrou chuť!

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 14.11.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio