Superrychlý mangový cheesecake!
Tento recept je psaný na 4 porce a příprava vám zabere 15 minut! Obsahuje oříšky a semínka a tahini pastu, které vám dodají potřebné živiny.
Co budete potřebovat?
Náplň:
- 150 g smetanového sýru
- 4 lžičky tahini pasty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 lžičky javorového sirupu nebo medu
Základ:
- 60 g pekanových ořechů
- 30 g slunečnicových semínek
- 4 měkké sušené datle
- 1 vrchovatá lžíce hladkého arašídového másla
- 1 vrchovatá lžička kokosového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
Ozdoba:
- Nakrájené mango
Nejprve si opražte pekanové ořechy a slunečnicová semínka na pánvi a nechte je vychladnout. V kuchyňském robotu je najemno nasekejte spolu s ostatními ingrediencemi pro základ cheesecake (spolu s datlemi, arašídovým máslem, kokosovým olejem a javorovým sirupem). Až bude směs na jemno nasekaná, pomocí lžíce vložte směs do 4 malých skleniček nebo mističek.
Náplň na cheesecake vyrobíte tak, že všechny suroviny pro náplň (smetanový sýr, tahini pastu, vanilkový extrakt a javorový sirup) také vložíte do mixeru a rozmixujete do hladka. Sklenice si naplňte směsí a uhlaďte. Nechte 30 minut vychladnout v lednici, aby dezerty trochu ztuhly. Před podáváním posypte dezerty nakrájeným mangem.
Přejeme dobrou chuť!
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 15.11.2016 0