Proč diety selhávají? 5 tipů na hubnutí, které opravdu fungují

Proč diety selhávají? 5 tipů na hubnutí, které opravdu fungují

Diety bývají od začátku odsouzeny k neúspěchu. Většinou méně než čtvrtina „dietářů“ skutečně dosáhne svého cíle. V téměř polovině případů dojde ke ztrátě motivace, jiné dieta zkrátka přestane bavit. Není za tím však přímo ono slovo – dieta? Zní to jako dočasné, přechodné řešení, než dosáhneme našeho cíle. Abychom ho však nejen dosáhli, ale také udrželi, měli bychom volit dlouhodobé řešení – zkrátka zdravý životní styl. Dnes vám přinášíme 5 tipů, které vám pomohou zhubnout a především udržet zdravý životní styl déle než měsíční dietu.

  1. Flexibilní přístup

    Občas si a hlavně bez výčitek dovolte navýšit příjem kalorií, tučnějšího jídla nebo si dát něco sladkého – v rozumné porci. Nejsme stroje a život je potřeba si také užívat. Rozhodně zvládnete jíst zdravěji déle, když budete vědět, že si jednou za týden dopřejete něco dobrého, než že oblíbený pokrm nesmíte již nikdy okusit.

  2. Motivaci hoďte na papír

    Ve chvíli, kdy se rozhodnete začít žít zdravě, sepište si vaše důvody na papír nebo do sešitu. Ve chvílích, kdy budete chtít všechno vzdát, vám vaše poznámky připomenou, proč jste začali a co je vaší motivací.

  3. Podpora okolí

    Vyberte si ze svého okolí vhodného motivátora a pozitivně naladěného člověka, s kterým budete sdílet své úspěchy i dietní úlety. Může to být kamarád, partner, výživový poradce nebo aplikace, kde lidé sdílejí své úspěchy ve zdravém životním stylu.
    Young healthy woman with fruits.

     

  4. Vyberte si, co vám sedí

    Vyberte si ze životního stylu to, co vám sedí. Pokud zkrátka nejste ranní ptáče a raději si přispíte, nedávejte si nereálné cíle, že před prací zvládnete ranní běh. Pokud milujete maso, neodepírejte si ho a nesnažte se ho nahradit zeleninou, jen si vyberte to méně tučné. Zkrátka nezapomínejte na sebe jako na individualitu, uvidíte, že vydržíte déle!

  5. Dávejte si reálné cíle

    Hubnutí se nedá uspíšit. Ne bez dopadů na vaše zdraví. Dejte si cíl, že zhubnete 1,5 kg týdně. Je to reálný cíl a vy pak nebudete zklamaní, že jste nezhubli kilogramů 5, jak jste si na začátku určili. Navíc pomalejší tempo hubnutí je pro vás daleko zdravější.

 

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 23.01.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio