Výhody nízkosacharidové stravy

Výhody nízkosacharidové stravy

1. Opravdu zhubnete

Vytoužený výsledek je potvrzený i mnohačetnými studiemi na toto téma. Není divu, kromě toho, že snížíte příjem sacharidů, která na sebe vážou přebytečnou vodu, pokud je nespálíte, usadí se vám v těle jako tuk, tak jste zároveň nuceni lépe si vybírat, co budete konzumovat. Nějaké polotovary tudíž nepřicházejí v úvahu a vy saháte po zdravějších surovinách.

2. Zlepší se vám hladina cukru v krvi

Tím, že snížíte příjem sacharidů nebudete zažívat inzulinové výkyvy a celkově se vám sníží hladina cukru v krvi na lačno. Tato dieta je tedy ideální i pro cukrovkáře, ale také ostatní, kteří k ní mají např. genetické predispozice.

dieta-low-carb-funciona

3. Zlepšení krevního tlaku

Vysoký krevní tlak může vést až k mozkové příhodě či srdečním chorobám. Díky nízkosacharidové dietě dojde ke snížení krevního tlaku a tím i k možnosti, že kardiovaskulární onemocnění postihnou právě vás.

4. Snížení hladiny triglyceridů

Triglyceridy jsou tuky, které obíhají ve vašem krevním řečišti a zvyšují pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění, cukrovky, rezistence na inzulin nebo obezity. Nízkosacharidové stravování snižuje jejich hladinu v krvi.

5. Zlepšení cholesterolu

Díky nižšímu příjmu sacharidů se vám zlepší poměr cholesterolu – HDL cholesterol, který pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním se vám zvýší a množství částic LDL cholesterolu, které zvyšují pravděpodobnost ischemické choroby srdeční, se zmenší.

low-carb-hero-image

6. Fungování leptinu

Leptin omezuje příjem potraviny, zvyšuje výdej energie a je ukazatelem množství tuku v organismu a jiných nutričních zásob. Je to zkrátka látka, která dá signál našemu mozku, že již máme dost např. tukových zásob. Zavedení nízkosacharidové diety zlepšuje jeho fungování, tudíž nám nehrozí leptinová rezistence nebo zpomalení metabolismu.

7. Léčba onemocnění mozku

Nízkosacharidová dieta je velmi účinná proti epileptickým záchvatům, jejichž výskyt snižuje až o 50 %. Dále je nyní zkoumán její vliv na Alzeiheimrovu či Parkinsonovu chorobu.

Autor: Martina Doubravová | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 20.08.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio