Opravdu přijímáte dostatek vlákniny? Zkuste Psyllium!

Opravdu přijímáte dostatek vlákniny? Zkuste Psyllium!

Důležitost a nenahraditelné zastoupení vlákniny ve zdravém jídelníčku nemůže nikdo zpochybnit. Její účinky na náš organismus jsou velmi důležité pro správné fungování trávicího traktu, pro naši snahu o hubnutí i pro očišťování organismu od nežádoucích látek. Její denní doporučený příjem by se měl pohybovat okolo 30 – 40 g. I když se snažíte dodržovat zdravý jídelníček, ne vždy se může podařit tuto dávku dodržet. Proto není ostuda ulehčit si doplňování vlákniny vhodným přípravkem. My máme skvělé zkušenosti s Psylliem od Dr. Popova, které obsahuje jak rozpustnou vlákninu tak také nerozpustnou. Ti totiž dovážejí Psyllium přímo z Indie, kde je jeho kvalita nejvyšší a je zde používáné již od tradiční indické medicíny a ayurvédy.

psyllium500

Užívání

Psyllium můžete užívat v kteroukoliv denní dobu, v různých dávkách, několikrát za den. Nikdy ale nepřekračujte dávkování 5 čajových lžiček (12,5 g/den). První dávku ale volte na lačný žaludek v ranních hodinách – ta má na hubnutí důležitý efekt.

Psyllium můžeme užívat ve formě tablet či kapslí nebo si z nich například připravit nápoj s různými příchutěmi – citron, pomeranč, karamel, malina či ananas. Čisté psyllium bez příchutě pak můžeme přidat do různých pokrmů – cereálních snídaní, jogurtu, kaše, špenátu, polévky apod. Pokud si zvolíte formu nápoje, 1 – 2 čaj. lžičky rozmícháme ve 250 ml tekutiny a ihned vypijeme a dalším šálkem pak ještě zapijeme (možno i průběžně)

Autor: Martina Doubravová | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 16.05.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio