Propijte se ke štíhlé linii aneb co ideálně pít při hubnutí

Propijte se ke štíhlé linii aneb co ideálně pít při hubnutí

Kromě stravy a cvičení bychom neměli zapomínat na další, neméně důležitý aspekt, na který si dát při hubnutí pozor. A to je pitný režim! Nevhodně zvolenými nápoji si totiž můžete nechtěně přidat do jídelníčku pěkných pár kalorií navíc nebo do sebe dostat látky, které vaši snahu o hubnutí spíše podkopávají – např. perlivá voda. Naopak jsou ale nápoje, které nám při hubnutí mohou pomoci. Které tedy doporučujeme?

Voda

ImgW

Naprostým základnem pitného režimu od nepaměti je samozřejmě obyčejná voda. Pitím vody potlačujeme chuť k jídlu, podporujeme správné trávení a očišťování organismu, snižujeme pocit únavy a riziko rakoviny. Voda je naprosto nezbytnou složkou pro správné fungování naše organismu, proto ji pijte v dostatečném množství.

Nízkotučný kefír

domaci-kefir

Tento nápoj stabilizuje trávicí soustavu i tělesnou hmotnost. Dodá tělu potřebné bílkoviny, vápník a ještě vás zasytí, čímž se můžete vyhnout nežádoucí kalorické svačině při náhlém záchvatu hladu. Pokud chcete podpořit hubnutí, dochuťte si kefírový nápoj do 1 % tuku skořicí nebo zázvorem.

Zelený čaj

1098371_caj-muzete-pit-teply-nebo-vychlazeny_image_620x349

Zelený čaj skvěle tonizuje a likviduje zánětlivé procesy v těle. Je skvělým antioxidantem a tím pomáhá našemu tělu zbavovat se nežádoucích látek a zrychlovat metabolismus. Zlepšuje naše trávení a napomáhá odvádět přebytečné tekutiny z těla. Navíc reguluje hladinu cukru v krvi a potlačuje tak chuť k jídlu. Kvalitní zelený čaj navíc obsahuje třísloviny, které napomáhají k rychlejšímu štěpení tuků.

Zázvorový čaj

8d91f9c41143365b2a10440ea285ecf5

Zázvor zlepšuje fungování naší krevní soustavy, stimuluje trávicí systém a pomáhá odbourávat špatný cholesterol, přebytečné tekutiny a toxické látky. Výrazně napomáhá štěpení tuků. Nápoj si připravte nastrouháním čerstvého zázvoru a přelijte vařící vodou. Můžete přidat mátu, meduňku, listy maliníku či jahodníku, citron nebo kardamon – všechny tyto ingredience dotvoří chuť nápoje a také pomáhají hubnout a upravovat trávení.

Zeleninové a ovocné šťávy

476883-top_foto1-m6td7

Tyto nápoje obsahují velké množství kalorií, za to pořádnou dávku vitaminů a minerálů ano! Navíc pokud ponecháte v nápoji dužinu, doplníte i tolik potřebnou vlákninu. Skvělými ingrediencemi do těchto šťáv či smoothie pro hubnutí jsou ananas, grapefruit, broskve, vodní meloun, rajčata, jablek či rybíz. Do zeleninových šťáv vsaďte na mrkev či okurku. Nezapomeňte ale, že ovoce obsahuje cukr, nepijte je proto na litry.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 29.06.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio