Lowcarb cuketové placičky s parmezánem

Lowcarb cuketové placičky s parmezánem

Milujete bramboráky? Ty do diety ale moc nejdou, že? Zkuste tyhle lowcarb cuketové placičky a na bramborák už si nikdy ani nevzpomenete.

Lowcarb stravování začíná být stále více a více oblíbené, tomuto stylu života se věnujeme čím dál častěji. Například zde najdete článek o hlavních výhodách lowcarb stravování.

Zucchini-PNG-Image

Co budete potřebovat:

  • 500 g cukety
  • 1 lžičku soli
  • 2 vejce
  • 1/2 cibule
  • 1/2 lžíce kypřícího prášku
  • 50 g mandlové mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 50 g parmazánu

Image1

Postup

 

  1. Nastrouhejte cuketu na hrubo. Poté cuketu smíchejte se solí a nechte cca 20 minut vykapat přes odkapávač. Poté cuketu pořádně vyždímejte
  2. Smíchejte zbytek všech ingrediencí s odkapanou cuketou a vypracujte hladké „těsto“. Nechte cca 10 minud odležet, směs se lépe spojí. Na teflonové pánvi rozehřejte malou lžičku řepkového oleje, lžící tvarujte menší placičky a opékejte pozvolně z obou stran do zlatova.
  3. Připravte si dip, pokud vám zbývá rezerva v příjmu tuků, můžete smíchat zakysanou smetanu s olivovým olejem a česnekem, dochutit lechce solí a citrónovou šťávou. Pro lidi v přísnější dietě to samé jen s řeckým jogurtem.
  4. Před servírováním nechte placičky trochu schladnout a osušit od oleje na papírových ubrouscích.

zucchinifritters-56a5b26b5f9b58b7d0de04f2

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty Tipy | Přidáno: 30.08.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio