Lowcarb cuketové placičky s parmezánem
Milujete bramboráky? Ty do diety ale moc nejdou, že? Zkuste tyhle lowcarb cuketové placičky a na bramborák už si nikdy ani nevzpomenete.
Lowcarb stravování začíná být stále více a více oblíbené, tomuto stylu života se věnujeme čím dál častěji. Například zde najdete článek o hlavních výhodách lowcarb stravování.
Co budete potřebovat:
- 500 g cukety
- 1 lžičku soli
- 2 vejce
- 1/2 cibule
- 1/2 lžíce kypřícího prášku
- 50 g mandlové mouky
- 30 g kokosové mouky
- 50 g parmazánu
Postup
- Nastrouhejte cuketu na hrubo. Poté cuketu smíchejte se solí a nechte cca 20 minut vykapat přes odkapávač. Poté cuketu pořádně vyždímejte
- Smíchejte zbytek všech ingrediencí s odkapanou cuketou a vypracujte hladké „těsto“. Nechte cca 10 minud odležet, směs se lépe spojí. Na teflonové pánvi rozehřejte malou lžičku řepkového oleje, lžící tvarujte menší placičky a opékejte pozvolně z obou stran do zlatova.
- Připravte si dip, pokud vám zbývá rezerva v příjmu tuků, můžete smíchat zakysanou smetanu s olivovým olejem a česnekem, dochutit lechce solí a citrónovou šťávou. Pro lidi v přísnější dietě to samé jen s řeckým jogurtem.
- Před servírováním nechte placičky trochu schladnout a osušit od oleje na papírových ubrouscích.