Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčaty

Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčaty

Ingredience:

 

  • 400 g těstovin fettuccine
  • sůl
  • hrst cherry rajčátek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 3 šalotky
  • 200 g malých bílých žampionů
  • 1 lžíce špaldové mouky
  • 250 ml sójové smetany
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 500 g mraženého špenátového protlaku
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvá bazalka

Příprava:

Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente). Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta). Přidáme sójovou smetanu, parmezán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit. Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 13.09.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio