Vietnamská polévka Pho Bo s rýžovými nudlemi

Vietnamská polévka Pho Bo s rýžovými nudlemi

Každý už snad slyšel o vietnamských polévkách Pho. Jejich příprava je trochu složitejší ale o to zábavnější!:) Každý z nás si přeci občas rád zavaří jen tak pro radost a hlavně něco nového ze sexy surovin!:) Pojďme se tedy podívat, co budete potřebovat pro přípavu Pho Bo.

Pro přípravu vývaru:

  • 2 cibule
  • 1 lžičku zázvoru
  • 4 hovězí kosti do polévky
  • lžička hřebíčku
  • 1 trubičku celé skořice
  • 400 g hovězí roštěnné ( může být klidně i hovězí přední )
  • špetka soli
  • 4 lžíce rybí omáčky

Pro přípravu ingrediencí do misky:

  • 150 g rýžových nudlí
  • 1 cibuli
  • 2 jarní cibulky
  • 2 hrsti čerstvého koriandru

Postup:

1. Cibuli a zázvor dejte na 15 minut do trouby na plech na 200 stupňů, cibule a zázvor chytí sladší chuť!:)

2. Veškeré ingredience ( kromě hovězího masa ) pro vývar umístětě do dostatečně velkého hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a stáhněte tak na čtvrtinu výkonu, vývar držte těsně před bodem varu cca 2-3 hodinky – čím déle tím lépe!:) Na poslední cca hodinu a půl přidejte hovězí roštěnnou – jde nám o to, aby se maso nerozvařilo a drželo tvar!:)

3. Uvařte rýžové nudle dle návodu na balení. Pokrájejte jarní cibulku na nudličky, cibuli na měsíčky a koriandr jen potrhejte na poloviční lístečky. Všechny tyto ingredience umístěte do misky, vedle nich umístěte uvařené nudle.

4. Vyndejte z vývaru hovězí maso a nechte chvíli vychladnout ať se vám dobře krájí. Zbytek vývaru přeceďte přes cedník ať vám zbyde pouze čistý vývar.

5. Uvařené hovězí maso krájejte na tenké plátky a pokládejte přes sebe do misky k ingrediencím. Celou misku poté zalijte horkým vývarem až po okraj. Ozdobte plátky limetky, chilli a čerstvým koriandrem:)

Přejeme dobrou chuť <3

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 04.04.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio