Pečené kuře s jasmínovou rýží a zeleninou – z jednoho pekáčku
Pečené kuře je stálice české kuchyně, tento pokrm má výhodu toho, že se dá velice jednoduše připravit i ve zdravé verzi. Naše pečené kuře z jednoho pekáčku je navíc velice jednoduché na přípravu!
Co budete potřebovat pro přípravu pečeného kuřete
- 2 kuřecí stehna
- 100 g jasmínové rýže v suchém stavu
- 1 větší cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek hrášku
- 1 šálek kukuřice
- sůl, pepř, mletá paprika
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
Pokrájíme česnek na tenké plátky a vložíme ho do vymazaného pekáčku olivovým olejem. Kuřecí stehna nasolíme, napepříme a posypeme červenou paprikou a umístíme do pekáčku k česneku – pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.
Mezitím si na lžíci olivového oleje orestujeme pokrájenou zeleninu s hráškem, poté přidáme rýži a kukuřici. Zalijeme vodou tak aby hladina byla cca 2 cm nad rýži a necháme cca 2 minutky provařit.
Po 20 minutách vyndáme kuře z pekáčku a přendáme do něj rýži se zeleninou a vodou. Kuře položíme na rýži, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme dohromady dalších 40 minut. ( rýže do sebe natáhne chuť a výpek z kuřete – luxusní záležitost ) Na posledních 10 minut alobal odkryjte pro upečení zlatavé kůrčičky.
Přejeme vám dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 24.04.2023 0