Pečené kuře s jasmínovou rýží a zeleninou - z jednoho pekáčku

Pečené kuře s jasmínovou rýží a zeleninou – z jednoho pekáčku

Pečené kuře je stálice české kuchyně, tento pokrm má výhodu toho, že se dá velice jednoduše připravit i ve zdravé verzi. Naše pečené kuře z jednoho pekáčku je navíc velice jednoduché na přípravu!

Co budete potřebovat pro přípravu pečeného kuřete

 

  • 2 kuřecí stehna
  • 100 g jasmínové rýže v suchém stavu
  • 1 větší cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek hrášku
  • 1 šálek kukuřice
  • sůl, pepř, mletá paprika
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

Pokrájíme česnek na tenké plátky a vložíme ho do vymazaného pekáčku olivovým olejem. Kuřecí stehna nasolíme, napepříme a posypeme červenou paprikou a umístíme do pekáčku k česneku – pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.

Mezitím si na lžíci olivového oleje orestujeme pokrájenou zeleninu s hráškem, poté přidáme rýži a kukuřici. Zalijeme vodou tak aby hladina byla cca 2 cm nad rýži a necháme cca 2 minutky provařit.

Po 20 minutách vyndáme kuře z pekáčku a přendáme do něj rýži se zeleninou a vodou. Kuře položíme na rýži, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme dohromady dalších 40 minut. ( rýže do sebe natáhne chuť a výpek z kuřete – luxusní záležitost ) Na posledních 10 minut alobal odkryjte pro upečení zlatavé kůrčičky.

Přejeme vám dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 14.10.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio