Kuřecí kousky s jasmínovou rýží, brokolicí a teriyaki omáčkou
Teriyaki omáčka začíná být stále více oblíbená, jedná se o omáčku z asijské kuchyně, která je na bázi sojové omáčky. Kombinace kuřecího masa, jasmínové rýže spolu s dušenou brokolicí a exotickou chutí teriyaki omáčky je fantastický zážitek! Navíc se jedná o velice zdravý pokrm s vyváženým poměrem živin.
Co budete potřebovat:
- 200 g kuřecích prsou krájených na malé kostičky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1/4 brokolice
- 50 g jasmínové rýže – váha za sucha
- 1 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce krájene jarní cibulky
- Chilli paprička dle chuti
Na teriyaki omáčku:
- 2 stroužky česneku – rozmačkaného
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička medu
- 1/4 šálku sojové omáčky
- 1/4 šálku čerstvé pomerančové šťávy
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup:
1. Na pánvi rozehřejte lžíci sezamového oleje a orestujte na něm kousky kuřecího masa do zlatova, cca 4-5 minut aby maso bylo hotové.
2. Vedle v misce smíchejte všechny ingredience na teriyaki omáčku a pořádně promíchejte. Poté omáčku nalijte na kuřecí maso do pánve a nechte na jemný plamen provařit cca 3-4 minuty.
3. Brokolici krátce povařte, cca 5-7 minut na vysoký stupeň.
4. Rýži uvařte dle návodu na obalu – my rýži krátce orestujeme na cibulce, zalijeme vývarem a necháme dojít v troubě na 200 stupňů asi 10-15 minut.
5. Servírujte sypané sezamovým semínkem a krájenou jarní cibulkou.
Přejeme vám dobrou chuť:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 07.02.2023 0