Losos na medu s česnekem

Losos na medu s česnekem

Máte rádi lososa? Pokud ano, tak musíte zkusit tenhle luxusní recept. Nejedná se o nic složitého, hotovo máte do 30 minut i s přípravou rýže!:) Jedná se o velice výživově vyvážený pokrm, který se skvěle hodí k obědu i k večeři. Poslední dobou jsme nějak zapomněli na rybí recepty a určitě se na ně chceme více zaměřit!:)

Co budete potřebovat:

 

  • Asi 200 g filet z lososa s kůží
  • 2 lžičky Ghí ( můžete případně použít i olivový olej )
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 stroužky rozmačkaného česneku
  • 50 ml vody
  • 4 lžíce kokosové amino omáčky – odkaz
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 hrstka na jemno krájené petržele

Postup:

1. Filet lososa z obou stran pěkně nasolte a opepřete. Ghí rozpalte na teflonové pánvi na střední stupeň a filet na pánev položte kůží dolů. Nechte cca 3-4 minuty opékat a poté obraťte a dělejte další asi 2-3 minuty i z druhé strany.

2. Filet sundejte z pánve, dejte ho na talíř a přykrejte alobalem ať zbytečně nevychladne.

3. Do pánve přihoďte rozmačkaný česnek a povaře cca 30 vteřin, pozor ať česnek nespálíte.

4. K česneku přidejte vodu, amino omáčku, med a poté přiveďte k varu.

5. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou a pořádně ho promíchejte tak aby v něm nebyla žádná hrudka!

6. Pomalu za důkladného míchání přelejte škrob s vodou do pánve a přiveďte k varu. Vařte cca 1 minutu dokud omáčka pěkně nezhoustne.

7. Lososa vraťte zpět do pánve a pěkně ho v omáčce „vykoupejte“ ze všech stran!:)

Jako příloha skvěle poslouží rýže, přejeme vám dobrou chuť!:)

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 16.10.2024 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio