Hovězí nudličky se zeleninou a rýží
Asijské recepty jsou u nás velice oblíbené, často stačí vyměnit jen pár ingrediencí a máte úplně jiný pokrm. Snažíme se vybírat takové recepty, které jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Jako příloha je u tohoto pokrmu zvolena rýže, samozřejmě ale můžete vyměnit např. za rýžové nudle, jestli máte radši!:)
Co budete potřebovat:
- 200 g hovězí roštěné ( nízký roštěnec, může být ale i např. rib eye, nebo svíčková )
- 1 bílá cibule
- 2 kápie – ideálně žlutá a červená jako máme my!:)
- 2-3 žampiony
- 4 kusy nakládaných kukuřiček
- 2-3 růžičky brokolice
- 1 lžíce ghí
- 1 lžička sezamových semínek pro ozdobu
Na omáčku:
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1 šálek hovězího vývaru nebo vody
- 2 lžičky javorového sirupu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
Postup:
1. Pokrájejte hovězí maso a zeleninu na nudličky. Smíchejte sojovku spolu s vývarem, javorovým sirupem, zázvorem a rozmačkaným česnekem.
2. Na pánvi rozpalte lžíci ghí a zprudka orestujte hovězí maso asi 3-4 minuty, poté maso z pánve vyndejte a zprudka orestuje pokrájené žampiony asi 4 minuty a vyndejte bokem.
3. Do pánve přihoďte brokolici s paprikou a cibulí a restujte cca 5 minut. Zalijte vzniklou omáčkou, přihodťe žampiony a společně povařte cca 5 minut na střední plamen.
Servírujte s rýží nebo rýžovými nudlemi zdobené sezamovým semínkem!:) Přejeme dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 04.12.2022 0