Hovězí nudličky se zeleninou a rýží

Hovězí nudličky se zeleninou a rýží

Asijské recepty jsou u nás velice oblíbené, často stačí vyměnit jen pár ingrediencí a máte úplně jiný pokrm. Snažíme se vybírat takové recepty, které jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Jako příloha je u tohoto pokrmu zvolena rýže, samozřejmě ale můžete vyměnit např. za rýžové nudle, jestli máte radši!:)

Co budete potřebovat:

 

  • 200 g hovězí roštěné ( nízký roštěnec, může být ale i např. rib eye, nebo svíčková )
  • 1 bílá cibule
  • 2 kápie – ideálně žlutá a červená jako máme my!:)
  • 2-3 žampiony
  • 2-3 růžičky brokolice
  • 1 lžíce ghí
  • 1 lžička sezamových semínek pro ozdobu

Na omáčku:

 

  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1 šálek hovězího vývaru nebo vody
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru

Postup:

1. Pokrájejte hovězí maso a zeleninu na nudličky. Smíchejte sojovku spolu s vývarem, javorovým sirupem, zázvorem a rozmačkaným česnekem.

2. Na pánvi rozpalte lžíci ghí a zprudka orestujte hovězí maso asi 3-4 minuty, poté maso z pánve vyndejte a zprudka orestuje pokrájené žampiony asi 4 minuty a vyndejte bokem.

3. Do pánve přihoďte brokolici s paprikou a cibulí a restujte cca 5 minut. Zalijte vzniklou omáčkou, přihodťe žampiony a společně povařte cca 5 minut na střední plamen. 

Servírujte s rýží nebo rýžovými nudlemi zdobené sezamovým semínkem!:) Přejeme dobrou chuť!:)

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 24.02.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio