Ingredience:
- 450 g mletého hovězího masa
- ½ bílé cibule, nasekané
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 plechovka (410 g) nakrájených rajčat pečených na ohni (necedit)
- 1 lžíce chili koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky cibulového prášku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
- 2 batáty
- Olivový olej
Postup:
Pečení batátů
Předehřejte troubu na 220 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem. Batáty omyjte, důkladně očistěte kartáčkem a osušte papírovou utěrkou. Pomocí vidličky několikrát propíchejte slupku, položte je na připravený plech. Potřete je olivovým olejem a ze všech stran osolte a opepřete. Pečte 40–45 minut, dokud nejsou uvnitř měkké a jemné.
Příprava taco náplně
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje na středně vysoké teplotě. Přidejte česnek a cibuli a restujte, dokud nezměknou. Poté přidejte mleté hovězí maso a koření, promíchejte a restujte asi 3–4 minuty, dokud maso nezezlátne a nepropeče se. Přilijte nakrájená rajčata z plechovky i se šťávou a vařte dalších 5–7 minut, dokud se tekutina částečně neodpaří.
Plnění batátů
Upečené batáty podélně rozkrojte a vidličkou vnitřek lehce načechrejte. Naplňte je taco směsí. Můžete je podávat celé nebo rozkrojené na poloviny.
Servírování
Podávejte s oblíbenými taco toppingy, jako je guacamole, nastrouhaný sýr, pico de gallo nebo zakysaná smetana.