4 tipy na zdravou svačinu
1. Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a jarní cibulkou
- 125 g nízkotučného tvarohu/ lze použít i cottage
- 20 g jarní cibulky na jemno
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 ředkvičky na jemno
2. Quesadilla s černými fazolemi, kukuřicí, avokádem a čedarem
- 1 tortilla
- 30 g černých fazolí
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g čedaru
- 20 g červené papriky
- 20 g kukuřice
- 1/2 avokáda
Na pánvi prohoďte černé fazole s kukuřicí, poté plňte do tortill a krátce z obou stran opečte na sucho na pánvi.
3. Špenátovo bazalkový hummus s pita chlebem
- 1 šálek cizrny
- 2 šálky propraného a nasekaného špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šálek čerstvé nasekané bazalky
- Kapka limetkové šťávy
- 1 lžíce tahini
- 2 lžíce vody
- Trocha soli
- Pita chléb
To vše v míse rozmixujte tyčovým mixérem.
4. Tuňákový wrap s avokádem
- 1 tortilla
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1/2 avokáda
- 50g jogurtu
- Jarní cibulka
Tuňáka nechte odkapat, poté smíchejte s jogurtem. Na tortillu poklaďte plátky avokáda, tuňáka s jogurtem a jarní cibulkou a zabalte.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty Tipy | Přidáno: 06.09.2019 0