Zdravý snack k televizi: Pečená cizrna s kari |VEGAN|
Skvělou alternativou k bramborovým chipsům může být pečená cizrna s kari, která vás uspokojí svou chutí a křupavostí. Skvěle se hodí i do salátů místo škrobnatých krutonů. V jedné porci je 7 g vlákniny, která vám dodá pocit sytosti.
Co budete potřebovat na 4 porce:
- 400 g omyté a osušené cizrny (nevařené, doporučuji nechat přes noc namočit)
- 2 lžičky řepkového oleje
- 1 lžíce žlutého kari
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup:
1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Cizrnu osušte kuchyňskými ubrousky, aby byla cizrna co nejvíce křupavá!
2. Cizrnu vložte do mísy a přidejte olej. Poté posypte kari, solí a pepřem. Důkladně vše promíchejte. Směs vložte na plech na pečící papír a pečte okolo 30-40 minut do zlatova. V průběhu pečení několikrát promíchejte. Poté vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Cizrna v suché nádobě vydrží křupavá až 3 dny! Takže si ji můžete udělat dopředu.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 12.06.2019 0