Dali byste si výbornou dýňovou polévku? Máme recept!

Dali byste si výbornou dýňovou polévku? Máme recept!

Co budete na naši dýňovou polévku potřebovat?

 

  • dýně Hokaido (tuto odrůdu nemusíme loupat) – 800 g dužiny bez semínek, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule – jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku – jemně nasekaného
  • 600 ml zeleninového vývaru (nebo vody, pokud nemáte)
  • 50 ml sójové smetany
  • 1 čerstvá chilli paprička – jemně pokrájená
  • sůl a pepř na dochucení

f_57f4c3814ecb8_1475658625

A jak na to?

Dýni si nejprve omyjeme, rozkrojíme a vnitřek vydlabeme lžící. Dýni nakrájejte na kostičky.

Semínka nemusíte vyhazovat! Stačí je v troubě na co nejnižší počet stupňů (aby se nezničily prospěšné látky) vysušit. Párkrát v týdnu si část z nich můžete vyloupat a konzumovat – jsou velice zdravé! A teď již zpět k našemu receptu :)

Na pánvi si rozpustíme dvě lžíce másla a přihodíme pokrájenou cibulku a česnek. Lehce osmahneme, přihodíme dýni, kterou jsme pokrájeli na kostičky a lehce osmažíme. Osolte dýni a zalijte vývarem nebo vodou, podle toho, co máte k dispozici. Přiveďte k varu a vařte cca 20 minut, než dýně změkne. Stáhněte z ohně a rozmixujte tyčovým mixérem nebo v kvalitním smoothie makeru, který to umožňuje. Poté polévku vraťte na plotnu, přidejte pokrájené chilli, přilijte smetanu a dochuťte. Můžete dozdobit dýňovým olejem a semínky. Dobrou chuť!

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 19.10.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio