Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčaty
Ingredience:
- 400 g těstovin fettuccine
- sůl
- hrst cherry rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 3 šalotky
- 200 g malých bílých žampionů
- 1 lžíce špaldové mouky
- 250 ml sójové smetany
- 50 g strouhaného parmezánu
- 500 g mraženého špenátového protlaku
- 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur
- 3 stroužky česneku
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
Příprava:
Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente). Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta). Přidáme sójovou smetanu, parmezán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit. Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 13.09.2018 0