Krémové fetuccine s kuřecím masem
Odlečená verze fetuccine alfredo, bez použití tučné smetany! Italskou kuchyni milujeme pro její rozmanitost a skvělé kombinace chutí, které vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Tento pokrm se dá připravit i s klasickými špagetami nebo tagliatellemi.
Co budete potřebovat:
– 1 balení těstovin fetuccine ( 500 g )
Na česnekové kuře:
– 2 větší kuřecí prsa
– 1 lžíce slunečnicového oleje
– 2 špetky soli
– 1/2 šálku kuřecího vývaru
– 1 lžíce másla
– 4 stroužky rozmačkaného česneku
– 1 lžíce mleté papriky
– pepř dle chuti
Na omáčku:
– 2 lžíce másla
– 3 stroužky rozmačkaného česneku
– 2 lžíce hladké mouky
– 1 šálek kuřecího vývaru
– 2 šálky mléka
– 2 špetky soli
– pepř dle chuti
– 1 šálek parmezánu do omáčky
– 1 šálek parmezánu při servírování
Postup:
Příprava těstovin:
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu, vařte na al-dente. Nezapomeňte dát do hrnce dostatek vody a vodu osolte.
Příprava kuřecího masa:
1. Kuřecí prsa rozřízněte na tenčí plátky, ze dvou větších udělejte alespoň 4 slabší kousky masa.
2. Maso z prudka opečte na teflonové pánvi na lžíci oleje – 1 minutu z každé strany, poté sporák ztlumte na nižší stupeň a přidejte kuřecí vývar, přiklopte pokličkou a nechte cca 5 minut povařit. Poté přidejte máslo, rozmačkaný česnek, maso posypte z obou stran mletou paprikou, solí a pepřem. Povařte další 3-4 minuty dokud není kuřecí maso hotové. Maso sundejte z pánve a udržujte ho teplé.
Příprava omáčky:
1. V pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte rozmačkaný česnek a lehce ho orestujte. Přidejte hladkou mouku a znovu lehce orestujte 2-3 minuty. Poté přidejte kuřecí vývar a metlou pěkně rozmíchejte, omáčka začne ihned houstnout.
2. Přidejte mléko a sůl, vařte cca 7 minut aby se vyvařila chuť mouky. Přidejte strouhaný parmezán a provařte dalších pár minut.
3. Pánev sundejte ze sporáku a přendejte do ní uvařené těstoviny a pěkně promíchejte tak, aby omáčka byla úplně všude.
Servírujte nejdříve těstoviny, posypte parmezánem a na ně pokládejte kuřecí prsa. Přejeme vám dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 26.09.2022 0