Marinovaná feta na řecký způsob
Chcete přichystat na oslavu s přáteli dobrotu, která je ohromí? Či jen připravit lahodnou večeři? Vyzkoušejte fetu naloženou v bylinkách, ovoněnou česnekem a s ajvarem jako přílohou. Vytvoříte tak pokrm, který ve vás alespoň na chvíli vytvoří pocit středomoří.
Co budete potřebovat:
- 400 g fety
- hrubě drcený barevný pepř
- 2 stroužky česneku
- cca 3 dcl olivového oleje
- po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
- 2 sušené chilli papričky
- 5 sušených rajčat
- Hrst černých oliv
- Ajvar jemný Podravka
Jak na to?
Fetu nechte okapat a nakrájejte na kostičky. Česnek prolisujte do misky a smíchejte s olivovým olejem. Bylinky nasekejte nahrubo, ale dřevnaté stonky vyhoďte. Nahrubo nasekejte i chilli papričky a sušená rajčata. Drcený pepř a všechny nasekané suroviny vmíchejte do česnekového oleje.
Nyní je čas na čáry se samotnou fetou. Do sklenice dejte vždy jednu vrstvu kostiček sýra a zalijte olejem se všemi přísadami. Pokračujte, dokud nebude sklenice plná. Nezapomeňte, že sýr musí být zcela ponořený v oleji.
Takto naloženou fetu nechte v chladu odležet nejméně dva dny. Po uplynutí alespoň dvou dnů, můžete směle debužírovat.
Tip: fetu podávejte s Ajvarem jemným Podravka. Ajvar totiž skvěle doplňuje chuť naloženého sýra.
Další vynikající recepty najdete na www.podravka.cz.
Autor: Martina Doubravová | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 31.05.2018 0