Quiche s kadeřávkem a květákem bez těsta!
Co budeme potřebovat na 8 porcí?
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- 1/2 hrnku nasekaného odstonkovaného kadeřávku
- 1 čajová lžička lisovaného česneku
- 2 hrnky na kostičky nakrájeného květáku
- 1/2 hrnku na kostičky nakrájené šunky
- 1/3 hrnku nastrouhaného čedaru
- 1/3 hrnku nastrouhaného švýcarského sýru
- 6 vajec
- 1/3 hrnku mléka
- 1 čajová lžička mořské soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Formu na koláč o průměru 23 cm vystříkejte sprejem na pečení. V pánvičce rozehřejte na středním plameni kokosový olej a přidejte česnek a kadeřávek. Restujte asi 5 minut a potom vložte od mísy. Přidejte květák, šunku a sýr a promíchejte. Nalijte do připravené formy.
V míse ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Nalijte na zeleninu ve formě a přitlačte vidličkou, aby vaječná hmota pokryla celý povrch.
Pečte hodinu nebo dokud horní část nebude zlatavě hnědá.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 01.11.2017 0