Těstoviny s lososem, špenátem a parmezánem
Receptů na dobré těstoviny není nikdy dost!:) Kombinace těstovin spolu s mořskými plody funguje opravdu skvěle, věříme, že si tento pokrm zamilujete a zařadíte ho do svého jídelníčku!:) Skvěle se hodí jak k obědu tak k večeři!:) Víte, že byste alespoň 1 x týdně měli rybu do svého jídelníčku zařadit?:) S našimi recepty to nebude žádný problém!:)
Co budete potřebovat:
- 250 g penne těstovin ( suchý stav )
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g lososa
- 2-3 stroužky česneku
- 1/4 šálku sušených rajčat
- 1/2 šálku plnotučného mléka
- 3 šálky čerstvého špenátu
- sůl a pepř na dochucení
- italské koření dle chuti
- parmezán dle chuti
Postup:
1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Těstoviny promíchejte s olivovým olejem a dejte stranou.
2. Ochuťte filet lososa solí a italským kořením.
3. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje na střední výkon.
4. Filet lososa umístěte na pánev na 3-5 minut z každé strany a dejte stranou.
5. Do stejné pánve přihoďte pokrájený česnek a sušená rajčata a pár minut společně restujte.
6. K česneku a sušeným rajčatům přidejte špenát a dochuťte solí a pepřem.
7. Přidejte uvařené těstoviny a pořádně vše promíchejte, přidejte mléko a 2-3 minuty povařte.
8. Filet lososa „natrhejte“ na kousky a přidejte ho do těstovin jako poslední.
Servírujte sypané parmezánem – přejeme dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 16.05.2022 0