Top recepty: Zapečené lilkové rolky se sýrem a rajčaty

Top recepty: Zapečené lilkové rolky se sýrem a rajčaty

Recepty z cukety a z lilku jsou stále oblíbenější, dnes se zaměříme na lilek. Tento vegetariánský recept vás zcela jistě dostane!  Ideální k obědu i k večeři. Překvapte svou návštěvu tímto skvělým receptem!  :-)

Co budete na recept potřebovat:

 

  • 2 velké lilky
  • 250 g odlehčené ricotty
  • 2 lžíce sušené drcené bazalky
  • 2 lžíce rybízu
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 žloutek
  • 500 g rajčatového pyré
  • 1 šálek zapékacího sýru na pizzu

Jak postupovat:

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Namažte cca 6 cm hluboký pekáč.

2. Rozkrájejte lilek podélně na 6 plátků. Potřete plátky olivovým olejem a lehce opékejte na teflonové pánvi každý plátek cc 3 až 4 minuty z každé strany. Dokud není lilek křehký a zlatavý.

3. Smíchejte ricottu, bazalku, parmazán, stouhanku a žloutek ve velké míse. Dochuťte solí a pepřem.

4. Přidejte 3/4 rajčatové omáčky do mísy k riccotě. Jednu vrchovatou lžící smíchané ricotty umístěte na opečené plátek lilku. Pořádně srolujte. „Švem“ pokládejte rolky na dno zapékací misky. Takto opakujte i s ostatními rolkami. Rolky v pekáčku zalijte zbylou rajčatovou omáčkou. Posypte nastrouhaným sýrem a pečte zhruba 25 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 07.12.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio