Top recepty: Zapečené lilkové rolky se sýrem a rajčaty
Recepty z cukety a z lilku jsou stále oblíbenější, dnes se zaměříme na lilek. Tento vegetariánský recept vás zcela jistě dostane! Ideální k obědu i k večeři. Překvapte svou návštěvu tímto skvělým receptem! :-)
Co budete na recept potřebovat:
- 2 velké lilky
- 250 g odlehčené ricotty
- 2 lžíce sušené drcené bazalky
- 2 lžíce rybízu
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 4 lžíce strouhanky
- 1 žloutek
- 500 g rajčatového pyré
- 1 šálek zapékacího sýru na pizzu
Jak postupovat:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Namažte cca 6 cm hluboký pekáč.
2. Rozkrájejte lilek podélně na 6 plátků. Potřete plátky olivovým olejem a lehce opékejte na teflonové pánvi každý plátek cc 3 až 4 minuty z každé strany. Dokud není lilek křehký a zlatavý.
3. Smíchejte ricottu, bazalku, parmazán, stouhanku a žloutek ve velké míse. Dochuťte solí a pepřem.
4. Přidejte 3/4 rajčatové omáčky do mísy k riccotě. Jednu vrchovatou lžící smíchané ricotty umístěte na opečené plátek lilku. Pořádně srolujte. „Švem“ pokládejte rolky na dno zapékací misky. Takto opakujte i s ostatními rolkami. Rolky v pekáčku zalijte zbylou rajčatovou omáčkou. Posypte nastrouhaným sýrem a pečte zhruba 25 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 07.12.2016 0