Vegetariánské rajčatové kroupové rizoto
V tomto receptu je klasická bílá rýže nahrazena za kroupy, které mají nižší glykemický index. Energie vám tak z jídla vydrží déle a podpoří vaše hubnutí :)
Co budete potřebovat?
- 1 1/2 lžíce olivového oleje
- 1 cibuli (nasekanou na jemno)
- 1 celer (nakrájený na jemno)
- 2 větší stroužky česneku (nasekané na jemno)
- 300 g krup
- 125 ml bílého vína
- 1,2 zeleninového vývaru
- 1 a 1/2 lžíce pasty ze sušených rajčat
- 500 g rajčat pomodoro nebo cherry rajčátek
- 40 g nastrouhaného parmezánu
- hrstka bazalky
Rozehřejte olej na pánvi, přidejte cibuli, celer a ohřívejte zhruba 5 minut. Přidejte polovinu připraveného česneku a tepelně upravujte další dvě minuty. Poté přidejte do pánve kroupy a nalijte bílé víno. Chvíli prodělejte a přidejte 400 g rajčat a celé množství pasty ze sušených rajčat. Vařte dokud rajčata nezměknou a kroupy také.
Mezitím si na druhé pánvi ohřejte na středním plamenu zbytek česneku, osmahněte ho tak 30 vteřin a přidejte zbytek (100 g) rajčat. 5 minut prodělávejte. Na hotové rizoto naservírujte tuto směs, zasypte nastrouhaným parmazánem a přidejte čerstvou bazalku.
Dobrou chuť!
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 14.11.2016 0