Vietnamská polévka Pho Bo s rýžovými nudlemi
Každý už snad slyšel o vietnamských polévkách Pho. Jejich příprava je trochu složitejší ale o to zábavnější!:) Každý z nás si přeci občas rád zavaří jen tak pro radost a hlavně něco nového ze sexy surovin!:) Pojďme se tedy podívat, co budete potřebovat pro přípavu Pho Bo.
Pro přípravu vývaru:
- 2 cibule
- 1 lžičku zázvoru
- 4 hovězí kosti do polévky
- lžička hřebíčku
- 1 trubičku celé skořice
- 400 g hovězí roštěnné ( může být klidně i hovězí přední )
- špetka soli
- 4 lžíce rybí omáčky
Pro přípravu ingrediencí do misky:
- 150 g rýžových nudlí
- 1 cibuli
- 2 jarní cibulky
- 2 hrsti čerstvého koriandru
Postup:
1. Cibuli a zázvor dejte na 15 minut do trouby na plech na 200 stupňů, cibule a zázvor chytí sladší chuť!:)
2. Veškeré ingredience ( kromě hovězího masa ) pro vývar umístětě do dostatečně velkého hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a stáhněte tak na čtvrtinu výkonu, vývar držte těsně před bodem varu cca 2-3 hodinky – čím déle tím lépe!:) Na poslední cca hodinu a půl přidejte hovězí roštěnnou – jde nám o to, aby se maso nerozvařilo a drželo tvar!:)
3. Uvařte rýžové nudle dle návodu na balení. Pokrájejte jarní cibulku na nudličky, cibuli na měsíčky a koriandr jen potrhejte na poloviční lístečky. Všechny tyto ingredience umístěte do misky, vedle nich umístěte uvařené nudle.
4. Vyndejte z vývaru hovězí maso a nechte chvíli vychladnout ať se vám dobře krájí. Zbytek vývaru přeceďte přes cedník ať vám zbyde pouze čistý vývar.
5. Uvařené hovězí maso krájejte na tenké plátky a pokládejte přes sebe do misky k ingrediencím. Celou misku poté zalijte horkým vývarem až po okraj. Ozdobte plátky limetky, chilli a čerstvým koriandrem:)
Přejeme dobrou chuť <3
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 04.04.2019 0