Batátová fritáta s jarní cibulkou |Batáty|Recept|
Batáty – recept na jejich úpravu
Batáty jsou skvělým zdrojem sacharidů, vejce jsou zase skvělým zdrojem bílkovin, dohromady tyhle suroviny tvoří vyvážený pokrm, který se hodí jak k večeři tak k obědu.
Vejce navíc obsahují kyselinu listovou, jód ale také vitamíny A, D, B2 a B12.
Co budete potřebovat:
- 300 g sladkých brambor (Batát)
- 150 g červené papriky
- 5 vajec
- 50 g fety nebo balkánu
- 2 jarní cibulky
- lžíce řepkového oleje
Postup:
V menší teflonové pánvi rozpalte trochu oleje. Přidejte uvařené batáty nakrájené na plátky a asi 10 minut je opékejte do zlatavé barvy. V misce našlehejte vejce, pokrájenou jarní cibulku, papriku na plátky. Smíchané vejce spolu s paprikou a cibulkou nalijte na brambory do pánve tak aby vaječná směs dostala všude. Snižte plamen a zasypejte nastrouhanou fetou. Zhruba za 5-6 minut až začnou vajíčka tuhnout, dejte do rozpálené trouby pod grill a nechte dojít do zlatova.
Přejeme dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 28.09.2021 0