Chilli con carne s rýží – jednoduchý recept
Chilli con carne je velice oblíbený, lehký pokrm. Mexická kuchyně je celkově zdravější, většina receptů obsahuje spousty zeleniny a fazolí a tak je bohatá na vlákninu. Pokud vyměníte tortilly a pšeničné placky za rýži, máte skvělé, výživově vyvážené jídlo.
Co budete potřebovat:
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 šalotky pokrájené na jemno ( můžete použít i cibuly )
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- 2 ks červené papriky pokrájené na nudličky
- špetku mletého chilli
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- špetku mleté skořice
- špetku pepře
- 2 špetky drceného římského kmínu
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 plechovku loupaných rajčat
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 kostičky hořké alespoň 70 % čokolády
- 1 plechovku červených fazolí
Postup:
1. Mleté maso orestujte na pokrájené šalotce, restujte do doby, než se začne maso krásně oddělovat od sebe. Poté k masu přihoďte pokrájenou papriku, česnek, chilli, sladkou papriku, skořici a římský kmín. Krátce orestujte a poté přidejte rajský protlak a loupaná rajčata a nechte cca 30 minut vařit na střední stupeň.
2. Po 30 minutách vaření přidejte červené fazole zbavené nálevu, přihoďte kostky čokolády a nechce cca 10 minut provařit. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem a trochou chilli podle svého gusta!:)
Servírujeme s rýží nebo s celozrnnou tortillou!:)
Přejeme dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 09.11.2020 0