Domází jahodová zmrzlina. Se zmrzlinovačem je to hračka!
Máme tady léto a s ním i neutišitelnou chuť na osvěžení v podobě dobré zmrzliny. Co takhle udělat si vlastní doma? Zmrzlinovač začíná být stále více a více v kurzu, díky němu si doma připravíte výbornou, zdravou zmrzlinu bez sebevětší námahy.
Na trhu máme hned několik zmrzlinovačů, od těch pro náročné, které jsou plně automatické a vytvoří až 2 litry zmrzliny najednou až po menší jednoduché, které jsou pro menší množství zmrzliny a pro občasné použítí ideální.
Záleží tedy už na vás, kolik plánujete zmrzliny a jak často dělat!:) My osobně využíváme a nemůžeme si vynachválit zmrzlinovač DOMO DO9201I který je plně automatický a dokáže sám chladit i míchat, což u levnějších variant není samozřejmostí, automatický program se postará o vše a již během pár minut máte dokonalou, nadýchanou zmrzlinu podle vašich představ a to úplně bez práce.
Pokud patříte k náročnější klientele, můžete sáhnout např. po zmrzlinovači Boretti B100, funkcí dosahuje stejných jako první zmrzilonovač, jedná se ale o prémiovou značku, kde je kladen důraz na použité materiály a na design. Na první pohled je tedy vidět znatelný rozdíl a pokud chcete zmrzlinovač používat i jako designový prvek vaší kuchyně, určitě správná volba.
Dále tu máme nej-ekonomičtější variantu a tím je DOMO DO2309I tento jednoduchý zmrzlinovač vyrobí 1 l zmrzliny najednou, není ale automatický a nádobu na šlehání zmrzliny je třeba předem zamrazit. Pokud tedy plánujete pořídit zmrzlinovač např. na chatu, kde bude mít příležitostní využití, může vám dobře posloužit!:)
Recept na domácí jahodovou zmrzlinu s chia semínky
Co budeme potřebovat k výrobě té nejlepší jahodové zmrzliny?
1. Kvalitní řecký jogurt – 200 g
2. Čerstvé jahody – 50 g
3. Javorový sirup – 2 lžíce
4. Chia semínka – 2 lžíce
Postup:
Všechny ingredience rozmixujeme v jednu „hmotu“, dbejte na to, aby se Vám všechna chia semínka rozmixovala, případně můžete použít už namleté v ručním mlýnku na kávu:)
Umístíme do zmrzlinovače a zmrzlina je za pár minut hotová!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty Tipy | Přidáno: 25.06.2019 0