Indické butter chicken s jasmínovou rýží

Indické butter chicken s jasmínovou rýží

Indické recepty jsou stále více oblíbené, jsou velice chutné a hlavně celkově velmi zdravé. Tento recept kombinuje exotické chutě speciálních koření  spolu s jemností přepuštěného másla ghí, vzniká tak nezapomenutelný gastronomický zážitek. Veškeré suroviny se dají bez problémů sehnat ve speciálních výživách či ve větších obchodech.

Další naše recepty najdete zde

Co budete potřebovat:

 

  • 6 lžic přepuštěného másla Ghí
  • 2 kuřecí stehna – vykoštená
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • špetka kajenského pepře
  • 1 šálek rajského protlaku
  • 2 šálky 12 % smetany
  • limetku a koriandr na ozdobení

 

Postup:

 

  • Příprava masa: Maso nakrájejte na větší kousky a důkladně nasolte. Na pánvi rozpalte 2 lžíce přepuštěného másla Ghí a maso ze všech stran opečte do zlatova. Maso nemusí být hotové, bude se poté ještě vařit v omáčce. Opečené maso dejte stranou.
  • Příprava omáčky: V hlubší pánvi rozpalte 2 lžíce Ghí, přidejte pokrájenou cibuli a nechte jí zesklovatět. Přidejte rozmačkaný česnek, koření garam masala, zázvor, chilli, římský kmín a kajenský pepř. Provařte cca 1 minutu a poté přilejte rajský protlak. Nechte dalších 5 minut povařit, poté přidejte do omáčky smetanu a kuřecí maso a nechte vařit cca 15 minut na střední stupeň. Na závěr přidejte poslední 2 lžíce Ghí a dochuťte dle vlastní chutě solí a pepřem. Podávejte zdobené limetkou a čerstvým koriandrem.

Podávat můžete jak s jasmínovou rýží tak například s indickým chlebem Naan. Přejeme vám dobrou chuť!:)

Další naše recepty najdete zde

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 10.09.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio