Jednoduchá kuřecí polévka ramen
Určitě z dětství, někdo i z aktuální doby znáte čínské nudlové polévky z pytlíku. Nejedná se o zrovna zdravé jídlo, tyto polévky obsahují spousty glutamátu a dalších nežádoucích látek, které určitě do zdravého životního stylu nepatří. Máme pro vás ale dobrou zprávu, můžete si udělat svojí vlastní domácí nudlovou polévku z kvalitních surovin, kterou si zamilujete ještě více!:) V seznamu surovin jsou také odkazy na suroviny, které nejsou běžně k dostání:))
Co budete potřebovat:
- 2 menší kuřecí prsa
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rozmačkaného česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína mirin
- 4 šálky silného kuřecího vývaru
- 30 g sušených hub shitake
- 2 vejce
- trocha jarní cibulky
- 100 g sušených nudlí udon
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
1. Rozpalte troubu na 200 stupňů. Kuřecí prsa nasolte a napepřete a pečte ne pekáčku na másle, cca 20 minut dokud nebudou do zlatova upečené. Až budou kuřecí prsa hotové, přendejte je na talíř a přikrejte alobalem dokud je nebudete zase potřebovat:)
2. Na pánvi rozpalte sezamový olej a krátce na něm orestujte zázvor s česnekem, po pár minutách přidejte sójovou omáčku, mirin a pěkně při varu promíchejte. Přidejte kuřecí vývar a znovu nechte vařit cca 5 minut. Poté přidejte sušené houby a znovu vařte na mírném „ohni“ cca 10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3. Mezitím si dejte vařit vejce na tvrdo, dejte jim cca 7 minut času ať je žloutek trochu krémový a není zbytečně vysušený. Po uvaření přendejte vejce do misky s vodou a s ledem ať rychle vychladnou:) Poté opatrně oloupejte a rozkrojte na půl.
4. Uvařte si udon nudle dle návodu. Mezitím si připravte ramen misku –> Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké plátky, pokrájete jarní cibulku, případně můžete i chilli papričku. Nudle dejte do misky, na nudle vyskládejte plátky kuřecího masa, rozkrojené vejce, jarní cibulku a na závěr zalijte vzniklým ramen vývarem!:)
Přejeme vám dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 16.01.2022 0