Kuřecí čína s paprikou, brokolicí a sójovou omáčkou s basmati rýží
Jednoduché, pestré, zajímavé a lehké jídlo, které se skvěle hodí jak k obědu tak k večeři. Přípravu zvládne opravdu každý a hotovo máte během 30-ti minut i s uvařením rýže. Tento pokrm je vhodný i do přísnějších diet, obsahuje vyvážený poměr živin.
Co budete na přípravu potřebovat:
- 100 g kuřecích prsou
- 50 ml sójové omáčky
- 80 g basmati rýže ( suchý stav )
- 1 červenou papriku
- 4 větší růžičky brokolice
- 1 lžičku sezamových semínek
- chilli dle chuti
- špetka soli
Postup:
1. Basmati rýži propláchněte a dejte vařit dle návodu, my navíc přidáváme trochu jarní cibulky, rýže má poté lepší chuť.
2. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, nasolte a nechte chvilku adaptovat na pokojovou teplotu.
3. Papriku, brokolici a jarní cibulku omyjte, papriku nakrájejte na nudličky, brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky a jarní cibulky nakrájejte na jemno.
4. Na pořádně rozpálené teflonové pánvi zprudka orestujte plátky kuřecích prsou dokud se pěkně nezatáhnou, až poté přidejte pokrájenou zeleninu a znovu pěkně zprudka orestujte spolu s masem.
5. K masu a zelenině přilejte sójovou omáčku, dochuťte solí a chilli a nechte cca 5 minut provařit.
Servírujte v misce s basmati rýží a ozdobte trochou pokrájené jarní cibulky a sezamovým semínkem
Dobrou chuť!:) Další naše recepty najdete zde
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 29.07.2022 0