Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Máte už dost klasického kuřecího masa, většinou suchého a bez chuti? Zkuste tento jednoduchý recept. Nálož sušených rajčat a sýru, udrží maso krásně šťavnaté a plné chuti. Příprava je velice jednoduchá a rychlá, takže se hodí jak k rychlému obědu nebo večeři. Jako příloha skvěle poslouží např. bramborová kaše, či pečené brambory.

stuffed-chicken1

Co budete potřebovat:

– 1 větší kuřecí prso – lépe se rozkrajuje a plní

– 50 g mozzarelly

– 4 sušené rajčata

– 2 hrsti čerstvé bazalky

– sůl a pepř na ochucení

– italské koření dle chuti

– trocha olivového oleje

Postup je jednoduchý:

1. Do kuřecího prsa vyřízněte špičkou nože kapsu, dávejte pozor ať maso neproříznete. Maso pěkně nasolte a nakořeňte.

2. Jako první naplňte maso mozzarellou, poté přidejte sušená rajčata s bazalkou, mozzarella se lépe udrží více uvnitř.

3. Kuřecí prso pečte v troubě na vhodném pekáčku, na lžíci olivového oleje. Pečte cca 20 minut na 180 stupňů celsia, pokud máte kuřecí prsa opravdu větší, doporučujeme použít jehlu na měření teploty masa a u kuřecího by teplota měla dosáhnout 70 – 72 stupňů celsia – jedná se o dostatečnou teplotu pro zničení bakterií a zároveň pro udržení šťavnatosti masa!:)

Přejeme všem dobrou chuť!

 

 

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 29.01.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio