Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkou
Máte už dost klasického kuřecího masa, většinou suchého a bez chuti? Zkuste tento jednoduchý recept. Nálož sušených rajčat a sýru, udrží maso krásně šťavnaté a plné chuti. Příprava je velice jednoduchá a rychlá, takže se hodí jak k rychlému obědu nebo večeři. Jako příloha skvěle poslouží např. bramborová kaše, či pečené brambory.
Co budete potřebovat:
– 1 větší kuřecí prso – lépe se rozkrajuje a plní
– 50 g mozzarelly
– 4 sušené rajčata
– 2 hrsti čerstvé bazalky
– sůl a pepř na ochucení
– italské koření dle chuti
– trocha olivového oleje
Postup je jednoduchý:
1. Do kuřecího prsa vyřízněte špičkou nože kapsu, dávejte pozor ať maso neproříznete. Maso pěkně nasolte a nakořeňte.
2. Jako první naplňte maso mozzarellou, poté přidejte sušená rajčata s bazalkou, mozzarella se lépe udrží více uvnitř.
3. Kuřecí prso pečte v troubě na vhodném pekáčku, na lžíci olivového oleje. Pečte cca 20 minut na 180 stupňů celsia, pokud máte kuřecí prsa opravdu větší, doporučujeme použít jehlu na měření teploty masa a u kuřecího by teplota měla dosáhnout 70 – 72 stupňů celsia – jedná se o dostatečnou teplotu pro zničení bakterií a zároveň pro udržení šťavnatosti masa!:)
Přejeme všem dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 29.01.2022 0