Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Máte už dost klasického kuřecího masa, většinou suchého a bez chuti? Zkuste tento jednoduchý recept. Nálož sušených rajčat a sýru udrží maso krásně šťavnaté.

stuffed-chicken1

Postup je jednoduchý:

Do většího kuřecího prsa vyřízněte kapsu, nejdříve naplňte mozzarellou poté až dávejte sušená rajčata s bazalkou, udrží tak rozteklou mozzarellu více uvnitř. Maso okořeňte mořskou solí, trochou pepře. Můžete použít i směs italského koření, maso má tak lepší chuť a vábnější barvu.

Ideální příprava masa je na pekáčku v troubě, vy nemusíte mít nervy z otáčení masa na pánvi a je to i zdravější druh úpravy.

Středně velké prso pečte cca 15 minut na 180 stupňů celsia. Větší prsa klidně i 20 minut. Záleží však také na výkonu trouby.

Jako příloha se ideálně hodí zeleninový salát. Můžete také klidně podávat s brambory vařenými ve slupce.

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 29.11.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio