
Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkou
Máte už dost klasického kuřecího masa, většinou suchého a bez chuti? Zkuste tento jednoduchý recept. Nálož sušených rajčat a sýru udrží maso krásně šťavnaté.
Postup je jednoduchý:
Do většího kuřecího prsa vyřízněte kapsu, nejdříve naplňte mozzarellou poté až dávejte sušená rajčata s bazalkou, udrží tak rozteklou mozzarellu více uvnitř. Maso okořeňte mořskou solí, trochou pepře. Můžete použít i směs italského koření, maso má tak lepší chuť a vábnější barvu.
Ideální příprava masa je na pekáčku v troubě, vy nemusíte mít nervy z otáčení masa na pánvi a je to i zdravější druh úpravy.
Středně velké prso pečte cca 15 minut na 180 stupňů celsia. Větší prsa klidně i 20 minut. Záleží však také na výkonu trouby.
Jako příloha se ideálně hodí zeleninový salát. Můžete také klidně podávat s brambory vařenými ve slupce.