Kuřecí prsa s rajčaty, česnekem a bazalkou
Jednoduché, rychlé, chutné a zdravé! Tyhle 4 slova dokonale vystihují tento recept, který vás zaručeně dostane. Ideální přílohou k tomuto pokrmu pak jsou celozrnné těstoviny nebo rýže:)
Co budete potřebovat ( 3-4 porce )
- 500 g kuřecích prsou
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 lžičku sušeného oregana
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Postup vaření
1. Kuřecí prsa důkladně omyjte a pokrájejte na menší kousky viz. fotka, nasolte a napepřete z obou stran.
2. Na pánvi rozpalte olivový olej a kuřecí prsa zprudka opečte z obou stran do zlatavé barvy cca 2-3 minuty z každé strany.
3. Kuřecí prsa vyndejte z pánve a přihoďte do ní posekaný česnek, krátce orestujte a poté přidejte pokrájená rajčata na měsíčky, čerstvé listy bazalky a dochuťte solí a oregánem. Nechte chvilku povařit, pokud se vám směs bude zdát moc suchá, můžete přidat trochu vody.
4. Kuřecí prsa přidejte zpět do pánve na rajčata s česnekem a bazalkou a nechte cca 10 minut společně podusit pod pokličkou.
Servírujete s celozrnnými těstovinami, skvěle také chutná s rýží!:)
Přejeme vám dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 29.09.2022 0