Losos na medu s česnekem
Máte rádi lososa? Pokud ano, tak musíte zkusit tenhle luxusní recept. Nejedná se o nic složitého, hotovo máte do 30 minut i s přípravou rýže!:) Jedná se o velice výživově vyvážený pokrm, který se skvěle hodí k obědu i k večeři. Poslední dobou jsme nějak zapomněli na rybí recepty a určitě se na ně chceme více zaměřit!:)
Co budete potřebovat:
- Asi 200 g filet z lososa s kůží
- 2 lžičky Ghí ( můžete případně použít i olivový olej )
- sůl a pepř dle chuti
- 4 stroužky rozmačkaného česneku
- 50 ml vody
- 4 lžíce kokosové amino omáčky – odkaz
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 hrstka na jemno krájené petržele
Postup:
1. Filet lososa z obou stran pěkně nasolte a opepřete. Ghí rozpalte na teflonové pánvi na střední stupeň a filet na pánev položte kůží dolů. Nechte cca 3-4 minuty opékat a poté obraťte a dělejte další asi 2-3 minuty i z druhé strany.
2. Filet sundejte z pánve, dejte ho na talíř a přykrejte alobalem ať zbytečně nevychladne.
3. Do pánve přihoďte rozmačkaný česnek a povaře cca 30 vteřin, pozor ať česnek nespálíte.
4. K česneku přidejte vodu, amino omáčku, med a poté přiveďte k varu.
5. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou a pořádně ho promíchejte tak aby v něm nebyla žádná hrudka!
6. Pomalu za důkladného míchání přelejte škrob s vodou do pánve a přiveďte k varu. Vařte cca 1 minutu dokud omáčka pěkně nezhoustne.
7. Lososa vraťte zpět do pánve a pěkně ho v omáčce „vykoupejte“ ze všech stran!:)
Jako příloha skvěle poslouží rýže, přejeme vám dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 16.10.2024 0