Chcete udržet potraviny čerstvé? Začnětě používat vakuovačku potravin
Vakuovačka na potraviny už dávno není stroj pouze do profesionálních kuchyní, víte co to vlastně vůbec je a jak taková vakuovačka funguje?
Princip vakuovačky spočívá v úplném odsátí vzduchu z vakuovacího sáčku v kterém může být umístěno například, maso, vařené pokrmy, zelenina apod. Tyto vakuovací sáčky lze následně skladovat v lednici, či se dají klidně zamrazit.
Vakuovačka nejdříve odsaje veškerý vzduch a poté vakuovací sáček zavaří a tím nedochází k následnému pronikání vzduchu do prostoru sáčku a potraviny tak vydrží až 5-krát déle čerstvé, zachovávají si více živin a vitamínů a jsou ještě mnohem skladnější!:))
Jak dobrou vakuovačku potravin vybrat + naše zkušenost
Již delší dobu používáme vakuovačku a svářečku na potraviny od Domo – elektro přesněji tento typ: www.domo-elektro.cz/p/domo-do336l-vakuovacka-a-balicka-potravin-s-rezackou
1. U vakuovačky je nejdůležitější určitě vysoký podtlak, který dokáže dané vakuum s přehledem vytvořit. Naše vakuovačka dosahuje díky vlastnímu kompresoru s dvojitou pumpou podtlaku – 0,9 bar což nám pro naše domácí vakuování bohatě stačí.
2. Velice důležitá je také tloušťka sváru, tato vakuovačka svaří svár o tloušťce 2,5 mm což je dost silné na to, aby se při manipulaci se sáčkem svár neponičil a následně tak člověk nepřišel o vakuum.
3. Veškeré folie jsou silnostěné, tudíž velice odolné a neobsahují BPA, tudíž jsou následně i vhodné pro přípravu pokrmů formou sous-vide.
4. Folie lze svařovat i bez odsátí vzduchu.
Takže shrnuto podtrženo, pokud chcete doma mít prostor v lednici, chcete aby Vám potraviny vydrželi až 5 x déle čerstvé, pořiďte si domů vakuovačku!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 06.02.2022 0