Základní výbava suplementů pro každého nadšence do cvičení

Základní výbava suplementů pro každého nadšence do cvičení

Ať chodíte pravidelně do posilovny, na různé lekce se cvičením nebo si nejraději zacvičíte doma, kromě správné výživy, byste měli mít na paměti, že právě suplementy vás mohou posunout o mnoho dál. Díky suplementům budete mít větší výdrž během tréninku, zkrácením regenerace mezi jednotlivými tréninky jich zvládnete více za měsíc. Jak se ale orientovat v dnešní široké nabídce a jaké druhy suplementů by vám neměly chybět?

Vitaminy a minerály

goprimal-pack

I když jíte zdravě a hlídáte si příjem zeleniny a ovoce, může se stát, že vám některé důležité výživné látky mohou chybět. Nyní v zimním období můžete trpět nedostatkem vitaminu D, který přijímáme ze slunečních paprsků.

Aminokyseliny

Aminokyseliny

Aminokyseliny nebo-li BCAA jsou podle nás základním suplementem. Má totiž hned dvě důležité funkce – během tréninku ochrání vaši svalovou hmotu před tím, aby ji vaše tělo začalo spalovat jako zdroj energie poté, co vyčerpáte zásoby glukózy. A druhou funkcí je, že dokáže urychlit regeneraci vaší svalové hmoty po tréninku. Tudíž budete na další trénink připraveni dříve než kdybyste BCAA nepoužívali.

Proteinový nápoj

CZB-progenex_prichute-3_choco_2

Mnoho jedinců, především žen, mívají problém přijmout dostatek bílkovin ve svém jídelníčku. Pokud chcete spalovat více energie a mít pevné tělo, je potřeba vybudovat si více svalové hmoty. To bez pořádné dávky bílkovin ale nepůjde. Proto doporučujeme používat proteinové nápoje, díky kterým přijmete v jedné dávce až 30 g bílkovin. Kromě toho proteinové nápoje obsahují látku promyozin, která přímo stimuluje nárůst nových svalových buněk. V proteinu Progenex More Muscle je ho stonásobně větší množství než v běžných nápojích Whey Protein.

Tyčinky a zdravá výživa

Protein-pile

Kromě proteinových nápojů můžete jako zdroj bílkovin vyzkoušet i proteinové tyčinky. Ty vám skvěle poslouží místo svačinky, pokud jste mimo domov a nemůžete si nápoj připravit. Bezlepkové tyčinky BattleOats obsahují jedna 15 g bílkovin a k tomu 8 – 9 g vlákniny.

Pokud si svačinky ve formě tyčinek oblíbíte, zkusit můžete i raw paleo tyčinky, které splní i nároční požadavky bezlepkové diety a vegetariánství či veganství. Ty vám zase doplní zásoby sacharidů a zdravých tuků z kokosu, pokud na vás jde hlad!

Dalšími tipy ke svačině jsou pak určitě výrobky z mladého kokosu. Zkusit můžete Kokotellu Čoko, Karamel nebo třeba Kešu. Používat je můžete místo pomazánek a oříškových másel.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Pohyb Tipy | Přidáno: 14.12.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio