5 nízkosacharidových večeří, které vám pomohou zhubnout!

5 nízkosacharidových večeří, které vám pomohou zhubnout!

Po celém dni, kdy si upíráte sacharidy a jíte zdravě, poslední věc, ktero chcete udělat je zakončit den ne zas tak zdravou tečkou. Ale, bohužel, právě večeře bývají po celém dni odpírání kamenem úrazu. A dává to perfektní smysl. Jste unavené, nechce se vám vařit a tak sáhnete po něčem jednoduchém. Často po něčem průmyslově zpracovaném a plném rafinovaných sacharidů.

Pokud dodržujete lehčí přísun sacharidů – nejvýše 50 g sacharidů na porci, pomůže vám to lépe se držet svých denních cílů, minimalizovat krevní cukr na noc a tím i ukládání tuků v noci, kdy nejste aktivní. Navíc se vám bude lépe spát. A výzkumy ukazují, že čím kvalitnější je váš spánek, tím lépe se vám bojuje s nadváhou.

Nejlepší je, že tyto večeře jsou jednoduché na přípravu a zároveň chutné! Přeci jen – pokud vám nebude chutnat to, co jíte, moc dlouho vám to zřejmě nevydrží. A pokud vaše recepty na večeře nejsou jednoduché, zřejmě je ani dlouho nevydržíte vařit. Výledek – návrat k nezdravým večeřím.

Jste připraveny na vaření? Zde vám představujeme vaše nové oblíbené večeře:

  1. Trhané kuře s cherry-čokoládovou omáčkou

    1-pulled-chicken

    Ingredience pro 3 porce:
    - 750 g kuřecích prsou bez kůže
    – 1 a půl šálku vypeckovaných třešní
    – 2 lžíce jablečného octa
    – 1 lžíce Worchester omáčky
    – 1/2 šálku jemně nakrájené žluté cibule
    – 1/4 šálku chipsů z tmavé čokolády
    – 1 špetka sušeného česneku

    Postup:
    Vložte všechny ingredience do tlakového hrnce a vařte 20 minut. Poté vyjměte kousky kuřete, dejte je do velké misky a jemně natrhejte pomocí dvou vidliček. Přelijte omáčkou. Kuře servírujte na salátku nebo v kukuřičné či celozrnné tortille nebo s miskou hnědé divoké rýže.

  2. Kokosová kari květáková polévka

    2-cauliflower-soup

    Ingredience pro 4 porce:
    - 1 středně velký květák (očištěný a rozebraný na malé růžičky)
    – 1 lžíce kokosového oleje či oleje z grepových semínek
    – 1 nasekaná šalotka
    – 3 šálky kokosového neslazené mléka
    – 1 lžíce kari koření
    – mořská sůl
    – 1 lžička uzené papriky
    – pár větviček koriandru na ozdobu

    Postup:
    Na plotnu postavte hrnec na polévku a rozehřejte na střední teplotu. Přidejte olej podle vašeho výběru a osmahněte nakrájenou šalotku. Přidejte květákové růžičky a osmahněte za občasného míchání.  Zakryjte poklicí a nechtě květák změknout a zhnědnout. Kontrolujte a jednou za pár minut promíchejte. Smíchejte si kari koření s kokosovým mlékem a přelijte touto směsí květák v hrnci. Promíchejte a přidejte sůl a koření uzenou papriku. Přiveďte k varu a nechte vařit alespoň 20 minut. Poté směs rozmixujte tyčovým mixérem. Servírujte do misek a ozdobte větvičkou koriandru.

  3. Ovesno-hovězí masové koule  s penne

    3-bison-meatballs

    Ingredience pro 8 porcí:
    - 500 g penne (v suchém stavu)
    – 500 g hovězího mletého masa
    – 2 lžíce Worchester omáčky
    – 1 malá šalotka (nadrobno nakrájená)
    – 1 lžička dijonské hořčice
    – 1 lžička chilli omáčky Sriracha
    – 2 lžíce nevařených ovesných vloček
    – 1 lžíce olivového oleje
    – 2 stroužky česneku
    – 1 plechovka rajčat
    – 1 lžíce oregana
    – 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu

    Postup:
    Uvařte si těstoviny dle instrukcí a odložte je stranou. Mezitím smíchejte mleté maso, Worchester omáčku, hořčici, Srirachu, šalotku a ovesné vločky v misce. Promačkávejte rukou dokud se vše nespojí dohromady. Ze směsi vytvarujte kuličky. Zahřejte pánev na střední teplotu a osmahněte masové kuličky do hněda. Pro vytvoření marinara omáčky přidejte do hrnce rajčata, oregano, olivový olej a česnek. Až směs přivedete k varu, přidejte osmahnuté masové kuličky a vařte 30 – 45 minut. Naservírujte těstoviny, přelijte omáčkou a posypte parmazánem.

  4. Panenka se sladkými hráškovými výhonky, rajčaty a mozzarellou

    4-pork-tenderloin

    Ingredience pro 4 porce:
    - 4 ks 120 gramové plátky vepřové panenky
    – vaše oblíbené koření na grilování
    – 1 balení sladkých hráškových výhonků
    – 2 malá nakrájená rajčata na plátky
    – 1/2 šálku mozzarelly nakrájené na kostičky
    – 2 lžíce olivového oleje
    – 2 lžíce balsamikového octa
    – špetka soli a pepře

    Postup:
    Ochuťte medailonky vepřové panenky kořením. Ogrilujte medailonky a dejte stranou odležet. Ve střední misce smíchejte hráškové výhonky, rajčata a mozzarellu. Metlou spolu zapracujte olivový olej, balsamikový ocet, sůl a pepř a rozprašte na salát připravený v misce. Nandejte salátek na talíř a přidejte ogrilované medailonky.

  5. Jednoduché lososové koláčky

    5-salmon-cakes

    Ingredience pro 2 porce:
    - 200 g uvařeného lososa
    – 1/4 šálku řeckého jogurtu s 2 % tuku
    – 2 lžíce panko (japonské strouhanky)
    – 1 lžička dijonské hořčice
    – 1 lžička Srirachy (chilli omáčky)
    – 1/4 lžičky soli
    – 1/4 lžičky čerstvě namletého pepře
    – 1 lžíce másla

    Postup:
    Smíchejte dohromady uvařeného lososa, jogurt, strouhanku, hořčici, Srirachu, sůl a pepř. Směs prohněťte rukama a vytvořte z ní kulaté ploché medailonky. Odložte do ledničky na 30 minut. Rozpusťte máslo na teflonové pánvi na střední teplotě. Přidejte lososové „koláčky“ a smažte 3 – 4 minuty, dokud nebudou krásně zahnědlé na každé straně. Vyjměte z pánve a servírujte na oblíbeném salátku.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty Tipy | Přidáno: 04.11.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio