CukrStop neznamená stop slazení

CukrStop neznamená stop slazení

Bílý cukr do zdravého jídelníčku zkrátka nepatří. Obsahuje velké množství energie v podobě 400 kcal na každých 100 g bílého cukru, který zkonzumujeme. Vražednou kombinací je poté fakt, že cukr má vysoký glykemický index. To v praxi znamená, že toto množství kalorií se nám do organismu uvolní velice rychle a naše tělo ho nestíhá zpracovávat. Proto vyloučí větší množství inzulinu, který nespotřebovanou energii z cukru přemění v tuk a ten se nám uloží v podobě tukových zásob, které ve většině případů nechceme. O zdravotních následcích takového cukerného šoku pro organismus ani nemluvě, všichni jistě známe rizika a to včetně jednoho z největších – vzniku diabetu.

I přesto, že tato rizika zná každý, bílý cukr dále konzumujeme. Pijeme sladké šťávy a nápoje, sladíme si s ním kávu a černý čaj, používáme ho do pečení. Důvod to má jediný – jsme zkrátka jen lidé a chceme si dopřát to, co máme rádi. Naštěstí doba nám přeje a proto vznikl produkt, díky kterému si nemusíme odepírat své oblíbené pochoutky a zároveň není třeba dělat kompromis vůči našemu zdraví!

sirupy2

Projekt CUKR STOP totiž uvedl na trh nový produkt – Zlaté slazení. Jedná se o sirup, který je vyroben ze sladidel z rostliny stévie a ovocného cukru. Pokud se aktivně zajímáte o své zdraví, na stévii jste nejspíše již narazili, možná jste ji i ochutnali. Její vlastnosti jsou velmi zdraví prospěšné, ale nutno přiznat, že oslazení např. našeho oblíbeného čaje stévií ani zdaleka nepřipomíná chuť slazeného čaje klasickým cukrem, má zkrátka svoji specifickou chuť, která nemusí každému vyhovovat. Toho se v případě produktů Zlatého slazení bát nemusíte. Je to snad jediný produkt na trhu, kde obsaženou stévii chuťově absolutně nepoznáte. Měli jsme možnost produkt vyzkoušet osobně a tato vlastnost výrobku nás upřímně nadchla.

Kromě sladidla ze stévie obsahuje Zlaté slazení také ovocný cukr – fruktózu. Fruktóza je poslední dobou celkem diskutovaným tématem a je jisté, že přijímat ji v nadměrném množství také není doporučováno, ačkoliv má nízký glykemický index díky tomu, že nevyvolává reakci slinivky břišní a tudíž při její konzumaci nedochází k vylučování inzulinu. Fruktóza je totiž rozkládána játry a je tak řešením pro lidi trpící diabetem. V produktu Zlaté slazení se ale jejího obsahu bát nemusíte – ve svých sirupech totiž obsahuje pouze 4,35 g fruktózy  na 100 ml nápoje připraveného podle návodu. Výrobce doporučuje ředit šťávu v poměru 1:19.

A kdo může CUKR STOP Zdravé slazení užívat?

 

  • Díky své vysoké sladivosti Stévie ( 400x sladší než bílý cukr) potřebujete ke stejnému oslazení výrazně menší množství produktu. Tím pádem příjímáte mnohem méně energie, což má význam jak pro sportovce, tak pro lidi, co se snaží udržet štíhlou linii – nízký glykemický index 25 vám zajistí potěšení ze sladkého bez následků na vaší linii.
  • pro diabetiky – sirup nezvyšuje glykemický index. Nejvyšší hodnota glykemického indexu je 100. Všechny potraviny pod hodnotu 55 GI jsou uváděny jako potraviny s nízkým glykemickým indexem, přičemž tento sirup se chlubí hodnotou 25.
  • pro děti – pokud je nadlidský úkol dostat do vašich ratolestí čistou vodu, zkuste Zlaté slazení – nemusíte tak mít špatné svědomí, že vaše děti přijímají cukr, jehož zvýšená spotřeba může vést ke vzniku dětské obezity nebo dokonce diabetu
  • pro těhotné a kojící ženy – dlouhodobá zvýšená hladina krevního cukru může mít nepříznivé následky pro vyvíjející se plod v těle matky. Děti se rodí s vyšší porodní hmotností, ovlivňuje to jejich správný vývin a může docházet k vyššímu množství poporodních komplikací u dítěte. Zlaté slazení je vhodné pro těhotné i kojící matky právě díky svým hodnotám.

Cukr Stop zdravé slazení můžete používat k výrobě studených i teplých nápojů – různých šťáv, čajů apod. Vhodný je ale také do vaření či pečení, kdy vám nahradí klasický bílý cukr! K dostání je v různých příchutích:

 

  • Zelené jablko
  • Zahradní malina
  • Svěží rakytník
  • Osvěžující citrón
  • Lesní borůvka
  • Lahodný pomeranč
  • Horská brusinka
  • Česká jahoda
  • Blahodárná Aloe Vera
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 11.04.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio