Toskánský těstovinový salát
Blíží se sezóna těstovinových salátů a tak začneme pravidelně přidávat recepty, které milujeme úplně nejvíce!:) Tento těstovinový salát si oblíbíte díky jednoduché přípravě, krémové konzistenci a především dokonalé chuti! Pojďme si tedy ukázat, jak na to!:)
Co budete potřebovat:
- 250 g těstovin ( suchý stav )
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce italského koření
- sůl a pepř dle chuti
- 1 sklenička sušených rajčat
- 3 šálky mandlového mléka
- 3 šálky čerstvého baby špenátu
- 1/2 šálku parmezánu
Postup:
1. Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu tak aby byli al-dente
2. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostičky viz. foto, poté je přendejte do misky a smíchejte spolu s lžící olivového oleje, rozmačkaným česnekem, italským kořením, solí a pepřem.
3. Rozehřejte pánev na střední stupeň. Přidejte kuřecí prsa a restujte cca 2-3 minuty do zlatavé barvy. Poté přihoďte pokrájená sušená rajčata a restujte dalších 5-6 minut.
4. Do pánve přilejte mandlové mléko a společné vše povařte 5 minut aby omáčka pěkně zhoustla.
5. Poté, co pánev odstavíte ze sporáku, přihoďte baby špenát a parmezán a pořádně vše promíchejte.
Tento pokrm můžete jíst jak teplý hned po vaření, ale také se skvěle hodí jako studená svačinka na cesty!:)
Přejeme všem dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 05.04.2022 0