Jillian Michaels - 30 denní výzva na pálení tuků |VIDEO|

Jillian Michaels – 30 denní výzva na pálení tuků |VIDEO|

Jillian Michaels je uznávanou odbornicí na hubnutí, výživu a wellnes. Možná ji znáte z talk show The Doctors nebo reality show The Biggest Loser nebo Losing it with Jillian. 30 Day shred je účinné cvičení založené na fungující myšlence – rozpálit tělo, vyvolat zmatek, posilovat co nejvíce částí těla najednou, cvičit minimum času a spalovat maximum kalorií! Kdo by si přál víc! O to víc, když cvičení opravdu funguje. Program se cvičí 30 dní a skládá se ze tří levelů. Na každý level tak připadá 10 dní. Každý den cvičíte 20 minut + protažení a strečink.  Každý level se skládá ze tří částí – síla, cardio a břicho. Z toho posilujete dvě minuty paže a nohy (ve třetím levelu 3minuty), dvě minuty cardia (čímž pořádně startujete svůj metabolismus) a jednu minutu posilujete břicho. K těmto třem fázím ještě Jillian na začátku přidává zahřátí, na konci krátké protažení.

Celé cvičení má v těle vyvolat zmatek, rychle spalovat, zapojit co nejvíce svalů. Výsledky jsou vidět už po pár dnech, ale mnoho lidí se nechá odradit už jenom tím, že prostě nechápe, jak má cvičení fungovat. Funguje tak, že si vaše svaly zvyknou na pohyb a posilování, váš zahřátý metabolismus rychle spaluje a to nejen po dobu samotného cvičení, ale i několik hodin po něm. Toho všeho je docíleno právě díky rychlému střídání jednotlivých cvičení. Není tu místo na pauzy. Během dvaceti minut se prostě nesmíte zastavit.

 Cvičení je koncipováno pro každého. Jillian myslí na začátečníky i pokročilé. Proto cvičí s blondýnou Anitou, která předcvičuje pro začátečníky a tmavou Nataly, představující těžší verze cvičení. Ke cvičení budete potřebovat činkydoporučuje se zátěž mezi 0,5 – 2,5 kilogramy. Zvolte si individuálně tu, která pro vás bude ta pravá – nevybírejte nejlehčí, ať je cvičení efektivní, zvolte takovou, aby vaše poslední čtyři tahy byly vyčerpávající. A i když ho cvičí ženy, neznamená to, že ho nemohou cvičit muži. Pro ty, které neposilují, to bude určitě přinášet užitek a stačí se podívat na další verze Jillianiných cvičení, kde s ní cvičí přímo muži (jako její Cardio-KicBox či právě nové cvičení r.2012 Body revolution in 90days)

jil

 Cvičení je v angličtině, ale i vy, kteří jazyk neovládáte, se nemusíte bát. Vše se dá odkoukat, můžete se poprvé podívat pouze informačně, zkusit si tahy nanečisto a ujistit se, že zabíráte na ty správné svaly. Detaily kamery vám pomohou, pokud budete tápat, zda provádíte cvičení správně. V 30day shred se většina cvičení zaměřuje na více svalů, než jen jeden, a proto se vyplatí mít zpevněné celé tělo. Jillian vše komentuje buď povzbuzováním, nebo úsměvnými prupovídkami „není žádné work-out video, představujte si, jak nakupujete jeansy.“ A pokud budete nervózní z toho, co říká nebo ji nebudete rozumět, pusťte si prostě jako podklad svou oblíbenou hudbu a sledujte jen její pohyby.

 Jillian Michaels nepatří k usměvavým fitnesskám, které vám tichým hlasem, vlídnými slovy, a s úsměvem od ucha k uchu budou říkat, co přijde. Jillian se nebojí zakřičet, nebojí vám vynadat, ví, že chcete přestat, ale prostě nesmíte. Její tvrdá tvář je ale často mnohem sympatičtější než dvacet minut se usmívající blondýnka, která dělá jako že je vše jednoduché a vy přitom už slintáte po podlaze. Alespoň podle mého názoru, umí Jillian skutečně motivovat, klidně řekne: „nebuď slabá a makej!“  nebo „Pokud jsi nezvracel, neomdlel nebo nezemřel, pokračuj!“ Její slova jsou ale pravdivá: „Vím, že je to těžké, ale vydrž to a pojď. Teď je to obtížné, ale zamiluješ si to a už nikdy nebudeš moct přestat.“

 Pro sportovce může být Level 1 jednoduchý, proto bych doporučila cvičit nejtěžší verze cvičení, které Jillian doporučuje a nebát se vzít si větší zátěž činek. Level 2 je těžší, je zaměřen především na cardio, které i přesto, že je mu věnován stejný čas, jako v dalších dvou levelech, vás udrží opravdu po celé cvičení zahřáté a udýchané. Uprostřed procesu je kladena asi největší zátěž. Level 3 už předpokládá větší sílu. Cardio se cvičí i s činkami a není to už jen poskakování, ale opravdu se zapojuje a posiluje svalstvo. Je báječné pozorovat, jak se den za dnem a level od levelu lepšíte. Cvičení je dobře koncipované, 10 dní není tolik, aby vás cvičení začalo nudit a není to ani tak málo, abyste v jednotlivých cvičeních neviděli, že se neustále zlepšujete.

Cvičení je pouze dvaceti minuté, ale spalujete už od první minuty a ještě hodiny po cvičení. Sama Jillian říká „je to jen 20minut, není čas na odpočinek!“. A jako trenérce známých osobností s 19letou zkušeností Jillian můžeme důvěřovat.

 Výsledků se dočkáte. Pokud nezhubnete na váze, nic to neznamená. Vaše svaly se totiž musely zpevnit! Cvičte ale opravdu každý den, nehledejte výmluvy, to, že je cvičení koncipováno na 30 po sobě jdoucích dní má své důvody! Kromě toho, že samy uvidíte, že se zlepšujete v jednotlivých cvičení, projeví se cvičení na vašich nohou, rukou, hýždích a břichu. O zlepšení kondice a výdrže nemusíme mluvit. Netvrdím, že když budete cvičit jen čas od času, cvičení nebude mít význam, ano je to přeci pohybová aktivita, ale nedoufejte pak v takové výsledky jaké se objevují na blogách o Jilliných cvičeních.

Level 1

Na youtube už 2. a 3. díl není. Níže jsou odkazy na ověřené weby, kde to funguje!:)

Level 2

https://www.izlesene.com/video/jillian-michaels-30-day-shred-level-2/7259970

Level 3

https://www.izlesene.com/video/jillian-michaels-30-day-shred-level-3/7259991

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Pohyb | Přidáno: 23.12.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio