Jarní detox pomocí zelené šťávy!
Pokud cítíte, že váš organismus i přes první jarní paprsky nepracuje na plné obrátky, je čas dopřát mu trochu detoxikace a pořádnou várku vitaminů. Proto vám dnes přinášíme recept na zelenou šťávu, která vám dodá spoustu energie, odlehčí vašemu organismu a ještě poskytne spoustu výživných látek!
Zeleninová šťáva
Ingredience:
- svazek kadeřávkové kapusty nebo špenátu
- 1 salátová okurka nebo několik stonků řapíkatého celeru
- 1 jablko nebo 1/4 ananasu
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 citron či limetka
- čerstvá máta
Postup:
Zeleninu důkladně omyjte a citron či limetku oloupejte. Poté je nakrájejte na kousky a prožeňte kvalitním odšťavňovačem. Pokud dáváte přednost sladším chutím, můžete zvýšit poměr jablečné či ananasové šťávy. Nezapomeňte šťávu vypít nejlépe hned, nebo uskladnit v uzavíratelné lahvi v lednici a spotřebovat maximálně do druhého dne.
Pokud chcete z podobných šťáv získat maximum vitamínů a chuti, potřebujete kvalitní odšťavňovač. Ty šnekové, s pomalejšími otáčkami, jsou šetrnější k ovoci a zelenině a poradí si i s listovou a kořenovou zeleninou. Současně nevhánějí do šťávy vzduch, čímž zpomalují oxidaci – šťáva vydrží déle čerstvá, uchová se v ní více vitamínů a navíc je bez pěny. Nízkootáčkové odšťavňovače jsou velice tiché, což jistě ocení maminky na mateřské, které právě uspaly svého potomka :) Šnekový horizontální odšťavňovač zvládne kromě odšťavňovaní ovoce a zeleniny také výrobu domácích sorbetů, zmrzliny, dětských příkrmů, dokonce i domácích těstovin, ořechových másel a rostlinných mlék! A s nástavcem , který lze dokoupit zvlášť, si doma můžete za studena vylisovat olej z ořechů, semen, kokosu nebo máku.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty Tipy | Přidáno: 03.05.2018 0