Pročistěte svou dietu s těmito 4 vychytávkami!
S tím, jak se zvyšuje venkovní teplota, odkládáme vrstvy oblečení, odhalujeme kůži a postavu. V této chvíli většina z nás začíná přemýšlet, jak vylepšit svůj jídelníček, aby přinášel lepší výsledky. Proto vám dnes přinášíme tyto 4 tipy, jak zlepšit váš jídelníček! Výsledky uvidíte zvenku i zevnitř – budete se lépe cítit i vypadat.
Zelený čaj místo latté
Pokud zařazujete ráno nebo v dopoledních hodinách ke svačině latté, jdete tím trochu sami proti sobě. Espresso nebo jiné druhy kávy, především pokud je pijete s mlékem nebo kávou, vám jednorázově přidají 200 kcal do vašeho jídelníčku, což není zanedbatelné množství. Pokud potřebujete trochu nakopnout energií, dejte si místo kávy zelený čaj. Budete se cítit plní energie, hydratovaní a ještě obdržíte kupu antioxidantů. Pravidelné pití zeleného čaje vám navíc pomůže zhubnout, snížit krevní tlak a snížit riziko srdečních onemocnění.
Losos místo červeného masa
Je na čase zvýšit váš příjem omega-3 mastných kyselin. Nejlepším způsobem, jak to udělat, je zvýšit příjem tuku z ryb – například z lososa. Ačkoliv v červeném mase omega-3 mastné kyseliny naleznete také, bohužel obsahuje červené maso i saturované tuky a vyšší množství omega-6 mastných kyselin. Navíc výměna červeného masa za lososa vám zlepší imunitní systém, sníží krevní tlak a vaše pleť bude doslova zářit!
Cuketové nudličky místo těstovin
Vyměnit kalorické těstoviny za cuketové nudličky je pravděpodobně ta nejjednodušší, nejzdravější a zároveň nejlevnější vychytávka, kterou můžete do svého jídelníčku zařadit.
Detoxikační čaj
Pokud vás pravidelně přepadají neovladatelné chutě na něco k jídlu ve večerních hodinách u televize, je na čase detoxikovat svůj organismus! Tento recept na detoxikační čaj vám pomůže chutě zkrotit.
Ingredience:
- 2 šálky vody
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 cm mletého čerstvého zázvoru
- 2 čajové lžičky kurkumy
- 1 tenký plátek citronu
- špetka kajenského pepře
- na dochucení můžete použít skořici nebo trochu medu
Postup:
V menším kastrolu přiveďte vodu k varu. Přidejte zázvor, kurkumu a kajenský pepř. Nechte slabě vřít po dobu 10 – 15 minut. Do čajové šálku zatím přidejte jablečný ocet, plátek citronu a skořici či med. Poté zalijte provařenou směsí a máte hotovo!
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty Tipy | Přidáno: 17.05.2017 0