Chcete se naučit vařit jako Pohlreich?
Snažíte se jíst zdravě, na netu vídáte skvělé fotky úžasných pokrmů, ale na jejich přípravu si prostě nevěříte, a tak se spokojíte s plátkem pečiva se šunkou a kusem zeleniny a budete dále slintat nad monitorem.
Neumět vařit a zároveň žít zdravě, nejde opravdu moc dohromady, pokud tedy nemáte např. partnera či maminku, která vám dělá osobní kuchařku.
Já osobně jsem se učil kuchařem, ačkoliv jsem věděl, že živit se kuchařinou nikdy nebudu. Využil jsem to pouze pro sebe a pro své blízké a nyní i pro svůj projekt. Neumím si představit to, že by existovalo jídlo, které si neudělám sám doma a nevychutnám si ho v pohodlí domova a ještě za něj neutratím majlant jako v restauraci.
Pokud neumíte vařit, nebojte se, do školy jako takové se vracet nemusíte. V Praze existuje hned několik Škol Vaření, mně ovšem do oka padla škola italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho. Tuto školu jsem si vybral už jen protože k Italské kuchyni mám prostě nejblíže. V této škole vaření ovšem najdete několik druhů kurzů a několik světových kuchyní.
Témat kurzů je spousta např. vejce, snídaně, drůbež, ryby a mořské plody, maso, těstoviny, toskánská kuchyně, saláty, regionální kuchyně apod., takhle bych mohl pokračovat dál.
Tyto kategorie jsou naprosto ideální, pokud znáte svou slabinu, zvolíte si daný kurz a dopilujete své nedostatky v kuchyni. Velikou výhodou je skvělé zázemí této kuchyně, prostředí je nové, luxusní, člověk se tam zkrátka cítí jako Zdeněk Pohlreich v televizi. Během kurzu poznáte fajn nové lidi a také se hodně nasmějete, stejně jako finalistky České Miss, které kurz absolvovaly.
Já osobně jsem zvolil kurz vaření těstovin, naučil jsem se dělat skvělé domácí těstoviny, i když jsem si myslel, že vím jak má chutnat pravé „al dente“, přiznávám se, že jsem to zjistil právě až na tomto kurzu. Vaření bylo příjemné a užil jsem si ho, většinu receptů si vařím s radostí dál doma. Dalším velkým benefitem této školy je určite velice vkusně zařízená „jídelna“, kde si vše, co si uvaříte sníte i se zbytkem týmu.
V této škole se můžete přihlásit i na kurzy, které vede sám velký šéf Zdeněk Pohlreich. Takový kurz se Zdeňkem je veliký zážitek.
Co škola vaření nabízí?
- Kurzy jak pro začátečníky tak i pro profesionály kteří si chtějí rozšířit své schopnosti
- Pronájem prostor, od tiskových konferencí až po narozeninové oslavy či firemní večírek, kapacita těchto prostor na akci pojme až 30 lidí, na kurz však jen 16.
Šéfkuchaři, kteří vedou kurzy:
- Tomáš Černý, šéfkuchař, který vede známou restauraci „La Finestra“
- Jiří Janouch, z Dish burger bistra, který vede kurzy burgerů!
- Jan Punčochář, také velké jméno z české gastronomie, tento kuchař vede prestižní restauraci „Grand Cru“
Užitečné odkazy:
http://www.laboratorio.cz/cs/
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 01.09.2015 0